BOMBĂ în sistemul BANCAR. Mecanismul legat de ROBOR se va schimba

BOMBĂ în sistemul BANCAR. Mecanismul legat de ROBOR se va schimba

Senatorul ALDE Daniel Zamfir, preşedintele Comisiei economice din Senat, a declarat marţi, la Antena 3, că nu are un război personal cu guvernatorul BNR, Mugur Isărescu.

„Am aflat că Banca Națională intervine în cursul ROBOR - să nu mai avem discuții în legătură cu faptul că nu poate Banca Națională și Roborul este numai o piață și care rezultă din niște tranzacții. Categoric rezultă din niște tranzacții, niște cotații, dar BNR intervine când vrea să fie roborul jos şi o face când vrea să fie roborul sus de asemenea. Scopul acestei audieri nu a fost să lovesc în Banca Națională, departe de mine gândul acesta.

Eu nu am o problemă, nu am un război personal cu domnul Isărescu, cu atât mai puțin cu Banca Națională. Scopul meu și scopul acestei audieri a fost ca într-un final românii să beneficieze de servicii financiare oneste”, a spus Daniel Zamfir, marţi, la Antena3.

„Suntem departe de așa ceva”, a adăugat senatorul ALDE.

Ne puteți urmări și pe Google News

„În această audiere am obținut ceva. După vreo două ore de audieri, timp în care domnul Isărescu a susținut încontinuu că procedura în care se stabilește roborul este una perfectă, aflăm din gura domnului Georgescu că se lucrează deja la o altă modalitate de calcul a roborului”, a mai spus Zamfir la "Punctul de întâlnire cu Radu Tudor".