RAPORT DEVASTATOR. Omenirea se APROPIE cu PAȘI REPEZI de COLAPS. Experții trag un SEMNAL de ALARMĂ PUTERNIC

RAPORT DEVASTATOR. Omenirea se APROPIE cu PAȘI REPEZI de COLAPS. Experții trag un SEMNAL de ALARMĂ PUTERNIC

NASA și Administrația Națională Oceanică și Atmosferică (NOAA) au publicat o serie de noi date îngrijorătoare. Conform celor două instituții, în anul 2018 s-au înregistrat cele mai ridicate temperaturi din ultimul secol, fapt ce alimentează îngrijorările cu privire la încălzirea globală.

Confrom cercetărilor efectuate de oamenii de știință, începând cu 2015, temperaturile medii au înregistrat creșteri considerabile.

„De fapt, cele mai mari temperaturi au fost înregistrate în ultimii 5 ani”, a declarat Gavin Schmidt, directorul Institutului Goddard pentru Studii Spatiale NASA din New York City, Acesta a prezentat noile date într-o conferință de presă ce a avut loc miercuri dimineață, scrie NBCNews.

Coform experților, în ultimul secol, temperatura medie a crescut cu aproximativ 2 grade Celsius .

Ne puteți urmări și pe Google News

Datele noului raport sunt cu adevărat îngrijorătoare deoarece se pare că „procesul încălzirii globale nu dă niciun semn de încetinire sau oprire”, a afirmat Kristina Dahl, cercetător științific în domeniul climatic al Uniunii Oamenilor de Știință.

Deoarece modelele climatice variază în jurul lumii, în fiecare regiune a lumii s-a înregistrat o tendnță de încălzire diferită. Cele mai puternice tendințe au fost în regiunile polare, unde straturile de gheață au fost puternic afectate.

De exemplu, în SUA, anul 2018 a fost al 14-lea cel mai fiebinte an. Patruzeci de state au avut temperaturi anuale care au fost printre cele mai înalte 10 înregistrate. Cele mai ridicate temperature s-au înregistrat în statul Arizonei, urmat de New Mexico și California.

Oamenii de știință au ajuns la o concluzie comună: încălzirea globală este cauzată în principal de activitatea umană. În special, arderea combustibililor fosili mărește nivelurile atmosferice de dioxid de carbon și de alte așa-numite gaze cu efect de seră, care generează temperaturi prin captarea căldurii de la soare care, altfel, ar ajunge în spațiu. Instalațiile electrice cu ardere de cărbune sunt cele mai mari poluatoare din S.U.A., urmate de autoturisme, camioane și alte vehicule pe benzină.

 Un nou sondaj arată că 74% dintre americani cred că încălzirea globală este reală, 62% spunând că activitatea umană este cauza.

Potrivit NOAA, în 2018, au existat dezastre meteorologice și climatice, precum uraganele Florence și Michael, precum și incendiile din California, care au provocat pagube în valoare de 1 miliard de dolari.

Experții susțin că printer efectele temeperaturilor ridicate au început să se regăsească și cele de natură socială precum reducerea productivității muncii și întreruperi ale aprovizionării cu alimente, dar și probleme de sănătate reprezentate de alergii și creșterea numărului de boli transmise de insecte