ÎN CULISELE ÎN CULISELE EUROVISION!

ÎN CULISELE ÎN CULISELE EUROVISION!

Cea de-a doua Semifinală a Selecţiei Naţionale Eurovision ne aduce cu un pas mai aproape de marea confruntare în care vom alege melodia care ne va reprezenta la Eurovision Song Contest 2019, Tel Aviv. Miza e mai mare ca niciodată: avem două voci câştigătoare ale unor show-uri TV (Bella Santiago, câştigătoarea X Factor 2019 şi Laura Bretan – Românii au talent, în 2016), pe Linda Teodosiu, care a susţinut un recital la „Cerbul de Aur” şi piese bune înscrise în concurs, care oricând pot furniza surprize. Mai mult, TVR a apelat la cei mai buni producători de show-uri pentru ca şi scena să fi e la nivel international.

A doua semifinală Eurovision va avea loc la Sala Sporturilor din Arad duminică, 10 februarie şi va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR HD, TVRi şi TVR Moldova începând cu ora 21.00.

Bretan vs. Santiago

Între fanii Eurovision de pe Facebook s-au iscat deja dezbateri aprinse. Unii spun că atitudinea explozivă şi sexy a Bellei Santiago şi melodia ei antrenantă au toate şansele să ne aducă poziţie bună în clasamentul internaţional. Pe de altă parte, susţinătorii Laurei Bretan cred că vocea puternică şi melodia de suflet ale artistei ar aduce, în premieră, trofeul Eurovision în România.

Ne puteți urmări și pe Google News

Până vom afla cine ne va reprezenta la Tel Aviv, primii şase finalişti i-am aflat săptămâna trecută, în spectacolul de la Iaşi. Bella Santiago, Trooper, Teodora Dinu, Claudiu Mirea şi Dya & Lucian Colareza au răsuflat uşuraţi şi îi vom revedea în finala de la Bucureşti. Din spectacol s-au retras până acum trei concurenţi. Xandra, care a fost iniţial selectată cu piesa „Independent” a reununţat înainte de semifinala de la Arad. Înaintea stabilirii semifinalelor, din competiţia naţională s-au mai retras Dan Bittman şi Mihai Trăistariu.

 

Show-ul Laurei, creat după sugestiile fanilor

A impresionat cu vocea ei oameni de pe toate continentele, iar acum Laura Bretan se pregătește pentru noua provocare. Pe când avea doar 15 ani, artista câștiga sezonul 6 „Românii au talent”, iar în același an, 2016, a ajuns în finala America’s Got Talent. Laura şi-a împlinit acum un vis mai vechi, acela de a participa la prestigiosul concurs Eurovision, Selecția Națională.

Ea spune că a fost cucerită de melodia lui Mihai Alexandru de la prima audiţie. Pe scena din Arad se anunţă un spectacol deosebit, mai ales că show-ul s-a făcut după propunerile fanilor, a dezvăluit Paul Nancă, managerului artistei.

„Punerea în scenă va fi în consonanţă cu cântecul şi cu aşteptările fanilor, aşa cum au venit din aşteptările exprimate pe paginile de socializare. Am prezentat echipei TVR un plan documentat de punere în scenă şi avem acordul regizorului pe ideile exprimate. Avem încredere că va fi bine. Am căutat să ne limităm la ceea ce ştim că este posibil”, a spus Paul Nancă. „Laura Bretan e pregătită să cânte. Asta e ceea ce îi place cel mai mult”, a mai adăugat managerul.

 

Marea Finală Eurovision, la Tel Aviv

În România, finala va avea loc pe 17 februarie, la Bucureşti, şi va fi transmisă în direct şi în exclusivitate de TVR. La capătul celor trei show-uri ale selecţiei naţionale, va fi ales reprezentantul României pentru scena Eurovision din Tel Aviv.

Sub sloganul „Dare to dream”, Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediţia cu numărul 64 a competiţiei muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de ţări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franţa, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveţia, Ucraina şi Marea Britanie. Precedenta ediţie a competiţiei muzicale a fost câştigată de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa „Toy”.

 

Rochia Bellei a făcut probleme

Eurovisionul este un concurs de creație și şansele fiecărui participant ţin atât de melodie, cât şi de show. Ţinuta este şi ea o piesă importantă. În prima semifinală, Bella Santiago şi-a cucerit fanii cu o melodie antrenantă, coregrafie atent studiată, dar şi o ţinută sexy.

 „Bella Santiago este minunată. Puţini artişti sunt atât de deschişi la sfaturile noastre privind hainele de scenă. Atât ea, cât şi dansatorii, au fost cooperanţi şi ne-au ascultat sfaturile. Artista a purtat o rochie lucrată manual, de la Marquise, care a creat câteva probleme pentru că la repetiţie, în timpul dansului, au scăpat câteva mărgelele. A trebuit să reconstruim modelul şi a trebuit şi scurtată. Pentru că se ridica inestetic în timpul mişcărilor de dans, coregrafia a trebuit uşor schimbată”, a povestit Rodica Puca, stilist TVR.

Filipineza Bella Santiago a venit de doi ani în România, ţară în care şi-a găsit împlinirea atât în plan personal, cât şi profesional. Solista trupei Jukebox a câştigat, în 2018, „X Factor” şi se află deja la a doua participare la Eurovision. Anul trecut a participat la Selecţia Naţională cu piesa „Auzi cum bate“. În semifinale, soţul său, Nicolae Ionuț Grigorie, i-a fost în permanenţă alături.