Încă o încercare a Gabrielei Firea de a fi exclusă din PSD a eșuat

Încă o încercare a Gabrielei Firea de a fi exclusă din PSD a eșuat

Discuțiile din Comitetul Executiv Național al PSD, care a avut loc ieri, s-au concentrat pe Legea bugetului. A fost prima întrunire a forului de conducere și prima apariție publică a liderului formațiunii, Liviu Dragnea, din acest an.

Săptămâna trecută, Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, și-a reluat atacurile la Dragnea, ceea ce i-a determinat pe liderii social-democrați să aibă o reacție chiar înainte de începerea lucrărilor CEX.

Emisarul lui Liviu Dragnea, vice-președintele Doina Pană, a declarat în cursul dimineții că Gabriela Firea nu va fi exclusă. „Nu văd de ce ar fi dată afară din partid doamna Firea. A făcut mai multă gălăgie decât face acum și nu s-a întâmplat asta”, a declarat Pană.

După CEX, care a durat destul de puțin, secretarul general al PSD, Codrin Ștefănescu a declarat că în ciuda strădaniilor Gabrielei Firea, nu va fi exclusă din PSD. Aliatul Gabrielei Firea, primarul sectorului 3, Robert Negoiță, care aspiră la un loc pe lista pentru alegerile europarlamentare, a obținut o promisiune de la Liviu Dragnea, că va participa la o întâlnire cu Asociaţia Muncipiilor, unde Negoiță este președinte.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cazul lui, a fost o propunere de excludere a lui din PSD, dar nu s-a supus la vot. CEX a decis ca în perioada următoare să aibă loc alegeri în toate cele 13 filiale care au conducere interimară. În ceea ce privește plecările din partid, singurul îngrijorat s-a declarat președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu.

Acesta a spus că „fiecare membru care alege să plece, are o justificare”. În rest, liderii PSD s-au amuzat de fotografiile pe care le propagă în mediul virtual pentru a testa reacțiile publicului