Ecaterina Andronescu, modificări EXTREME la evaluarea școlilor doctorale. De ce unitățile de învățământ respective ar deveni imposibil de verificat

Ecaterina Andronescu, modificări EXTREME la evaluarea școlilor doctorale. De ce unitățile de învățământ respective ar deveni imposibil de verificat

La două luni după ce Guvernul Dăncilă a stabilit procedura existentă de verificare, Ecaterina Andronescu vrea să modifice drastic evaluarea școlilor doctorale, potrivit edupedu.ro.

Școlile doctorale devin imposibil de verificat din exterior, prin procedura pe care o propune noul ministru, susține edupedu.ro. Potrivit sursei citate, evaluarea ar urma să se facă exclusiv pe baza Autoevaluării școlii doctorale, situație în care ARACIS, ca agenție de evaluare externă a calității, ar deveni total irelevantă. În plus, o altă repercusiune imediată ar fi dispariția experților străini și a studenților din procesul extern de verificare – care de fapt nu mai există, în proiectul ministrului, decât ca aspect birocratic. Cu alte cuvinte, doar pentru a primi documentele furnizate de școlile doctorale. Evaluarea ar urma să se facă peste 5 ani, fapt care nu este nici pe departe lipsit de importanță, punând în evidență graba cu care Ecaterinei Andronescu s-a grăbit să modifice metodologia, în condițiile în care vorbește despre o nouă lege a educației de când a preluat mandatul.

Fostul șef al Politehnicii își începe proiectul de metodologie spunând că „studiile doctorale se organizează în conformitate cu prevederile din Legea nr. 1/2011”, o referire direct la Legea Miclea-Funeriu.

Contactat de Edupedu.ro, președintele Consiliului Național al Rectorilor (CNR), Sorin Cîmpeanu, a declarat că se va pronunța „după ședința CNR în care se va dezbate această temă, adică astăzi după orele 18:00. Deocamdată pot adăuga că toate universitățile lucrează la o autoevaluare, conform metodologiei în vigoare, termenul fiind de 15 februarie”, a afirmat Câmpeanu.

 

Ne puteți urmări și pe Google News