Elevii scriu pe zidul şcolii : ''Directorul e gay''. Răspunsul a venit: „Să rămână acolo mesajul lor ca semn al locului unde s-a împiedicat inteligenţa umană”

Elevii scriu pe zidul şcolii : ''Directorul e gay''. Răspunsul a venit: „Să rămână acolo mesajul lor ca semn al locului unde s-a împiedicat inteligenţa umană”

„Directorul e gay” a scris cineva cu negru pe zidul şcolii. Dar când l-au anunţat pe acesta, Gianluca Dradi, director de şcoală la Liceul teoretic „Oriani”din Ravenna, a hotărât să lanseze un mesaj ca drept răspuns.

''Cine jigneşte - a scris el pe Facebook, după cum relatează presa locală - nu reprezintă falsa atribuire a unei stări oarecare, ci faptul că un elev al liceului meu a gândit asta ca pe o jignire. Nu voi pune pe nimeni să şteargă cele scrise: să rămână acolo scris ca piatra de care s-a împiedicat inteligenţa umană".

 În câteva ore, postareaa primit sute de aprecieri și zeci de comentarii, în mare parte scrise de profesori și studenți, gata să dea o mână și să aplaude gestul admirabil al directorului de şcoală.

Pentru  ziarul Il Resto del Carlino care l-a intervievat, Gianluca Dradi a explicat : '' În primul moment, reacţia mea a fost pur şi simplu să ridic din umeri a stupoare. Apoi, însă, am prelevat ideea de a profita de ocazie pentru un mic gest educativ adresat presupusului autor.  Pe mine nu mă interesează cine a fost. Mi-ar plăcea ca după ceva timp, autorul, trecând prin faţa peretelui acela să se căiască şi să se ruşineze fiindcă a gândit că acel epitet ar putea fi o jignire''.

Ne puteți urmări și pe Google News

 ''Hărţuirea homofobă şi nu numai - a continuat el - e o adevărată plagă care loveşte adolescenţii ce trăiesc perioade de fragilitate''.