PENSIONARII, la PĂMÂNT. Noua lege a pensiilor îi DEFAVORIZEAZĂ pe TOȚI

PENSIONARII, la PĂMÂNT. Noua lege a pensiilor îi DEFAVORIZEAZĂ pe TOȚI

Noua lege a pensiilor a produs mare vâlvă pe scena publică, în condițiile în care mai multe prevederi îi nemulțumesc pe pensionari.

Noua lege a pensiilor nu aduce prea multe veşti bune. Pensionarii de rând nu vor putea cumula mai multe tipuri de pensii, în timp ce beneficiarii de pensii speciale se vor bucura şi de pensia publică, scrie B1.

Prin urmare, publicația arată că noua lege a pensiilor nu va repara una dintre marile nedreptăţi ale actualului sistem: cumularea pensiilor speciale cu cea publică. Prin urmare, pensionarii de rând vor fi obligați să opteze pentru o singură categorie de pensie - așa cum se întâmplă și în prezent, în timp ce senatorii, militarii și deputații vor avea venituri obţinute din pensia publică şi cea specială.

Persoanele care îndeplinesc condiţiile de pensionare şi nu fac obiectul unor legi speciale nu pot beneficia de una dintre următoarele patru categorii de pensii publice: pensia pentru limită de vârstă, pensia anticipată, pensia de invaliditate și pensia de urmaş.

Ne puteți urmări și pe Google News

Totuși, există și o excepție, și anume cea a soțului supraviețuitor. Aceeași sursă notează că dacă acesta nu optează pentru o pensie de urmaş, el poate beneficia, pe lângă pensia proprie, de un ajutor lunar de 25% din pensia soţului decedat, aflată în plată sau cuvenită la data decesului, iar suma totală încasată nu depăşeşte 80% din salariul minim brut pe economie.