Primul ORDIN de PROTECȚIE provizoriu, emis la Constanța, RETRAS chiar de SOȚIA BĂTUTĂ

Primul ORDIN de PROTECȚIE provizoriu, emis la Constanța, RETRAS chiar de SOȚIA BĂTUTĂ

Pentru polițiștii constănțeni, primul ordin de restricție, emis asupra unui bărbat reclamat de soție că a agresat-o fizic, a durat mai puțin de 24 de ore. Femeia bătută și-a iertat soțul și și-a retras plângerea. Mesajul polițiștilor este că încurajează inițiativa persoanelor vătămate de a le cere sprijinul, iar demersul lor să fie dus până la capăt.

Legea care oferă polițiștilor dreptul să gestioneze cazurile de violență în familie, dând oamenilor legii dreptul să emită ordin de protecție provizorie în caz că sesizarea persoanei vătămate se confirmă a avut o victorie scurtă la Constanța.  Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu, în data de 7 ianuarie, în jurul orei 15:00, polițiștii din cadrul Secției 4 Poliție au fost sesizați prin 112 de către o femeie, despre producerea unui caz de violență în familie.

Deplasați la fața locului, polițiștii au stabilit faptul că un bărbat, de 27 de ani, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și-a agresat fizic soția. Având în vedere situația, “polițiștii au constatat că în cazul expus există un risc iminent ca viața, integritatea fizică ori libertatea victimei să fie pusă în pericol printr-un act de violență domestică”. Polițiștii au  emis un ordin de protecție provizoriu față de bărbatul în cauză, acesta fiind evacuat din locuință. De la intrarea în vigoare a legii, este primul ordin de protecție provizoriu emis de polițiștii constănțeni.

A doua zi însă, femeia a revenit asupra declarației, susținând că s-a împăcat cu soțul care a bătut-o, solicitând ca bărbatul ei să revină la domiciliu, informează purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu. În acest caz, demersul polițiștilor de a separa părțile în conflict și de a lua măsuri cu celeritate pentru aplanarea stării conflictuale și prevenirea faptelor cu potențial criminogen reprezintă o muncă asiduă, care necesită întocmirea multor documente.

De aceea, “atragem atenția asupra faptului că nu trebuie minimalizata oportunitatea legislativă aflată acum la îndemâna persoanelor vătămate, deoarece cu astfel de fapte, cazuistica ne arată că nu este de glumit!”Polițiștii constănțeni transmit că încurajează inițiativa persoanelor vătămate de a cere sprijinul, în condițiile legale, iar demersul acestora să fie dus până la capăt.