Doliu în teatrul și filmul românesc! A murit o mare actriță. Din ce reclamă o știau și cei ce nu merg la teatru

Actriţa Monica Ghiuţă a murit la vârsta de 79 de ani, la foarte puțin timp după ce și-a aniversat ziua de naștere. Dincolo de notorietatea căpătată pe scenă, actrița a fost imaginea unei foarte cunoscute mărci comerciale.

Deși a murit în urmă cu câteva zile, anunțul despre Monica Ghiuță a fost făcut abia în urmă cu puțin timp, după ce a fost înmormântată, acum două zile, la Cimitirul Bellu Catolic din Bucureşti.

„Ne-a părăsit și doamna MONICA GHIUȚĂ. Ne pleacă artiștii cu care am crescut. Dumnezeu s-o odihnească în pace!", este anunțul publicat pe o pagină de Facebook dedicată actorilor români. Iar actorul Marius Rogojinschi a scris, pe Facebook: „Din ce în ce mai singuri. S-a dus în stele și Monica Ghiuță".

Actrița s-a născut în 1940, la Câmpulung Moldovenesc și a absolvit Institutul de Artă Teatrală şi Cinematografică "I.L. Caragiale" în 1964. După un memorabil spectacol de diplomă cu „Hamlet” la Teatrul Cassandra, alături de colegul său de an Ion Caramitru, cariera teatrală a Monicăi Ghiuţă s-a desfăşurat pe scena Teatrului Mic.

A debutat în cinematografie cu un rol remarcat la Festivalul de Film de la Mamaia 1966. Monica Ghiuţă a fost nominalizată, în 2015, la Premiul Gopo pentru Cea mai bună actriță în rol secundar cu partitura din Lindenfeld o poveste de dragoste.

În ultimii ani, Monica Ghiuţă a fost cunoscută ca imagine a campaniei publicitare pentru brandul „Untdelemn de la Bunica”.

Ne puteți urmări și pe Google News