Șoc în politică! Rusia vrea să aresteze cel mai influent personaj din Moldova

Șoc în politică! Rusia vrea să aresteze cel mai influent personaj din Moldova

Vladimir Plahotniuc are mari probleme după ce a pierdut controlul guvernului de la Chișinău, iar acum autoritățile din Rusia cer emiterea unui mandat de arestare pe numele celui care a fost considerat cel mai influent personaj din Republica Moldova.

Ministerul rus de Interne, prin intermediul departamentului de investigații, a cerut emiterea unui mandat de arestare pe numele lui Vlad Plahotniuc, care este suspect într-un dosar în care este implicat și Vaceslav Platon. Acesta din urmă a fost deja condamnat la 25 de ani de închisoare într-un dosar de escrocherie și la 18 ani de închisoare într-un alt dosar de spălare de bani.

La începutul anului, pe 22 februarie, ministerul rus de Interne anunța că în urma cercetărilor preliminare efectuate în cadrul unui dosar penal, s-a depistat că cetățenii ruși Vlad Plahotniuc și Veaceslav Platon ar fi implicați în operațiuni valutare ilegale deosebit de mari.

Fost lider al PDM, Vlad Plahotniuc a fost multă vreme cel mai influent om din Republica Moldova și cel care a controlat coaliția de guvernământ de la Chișinău.

Ne puteți urmări și pe Google News