Noul preşedinte rus a dat OK-ul pentru dezvoltarea armelor psihotronice performante, ce atacă sistemul nervos.
Aceste super arme pot fi folosite împotriva duşmanilor Rusiei, dar şi a disidenţilor regimului, consideră experţii.
Conform unor surse de la Moscova, Vladimir Putin ar fi descris aceste arme, care folosesc radiaţiile electromagnetice, drept "instrumente pentru atingerea scopurilor strategice şi politice". Noul lider de la Kremlin a explicat că acest sistem performant ar fi "comparabil ca efect cu cel al armelor nucleare, însă mult mai acceptabil din punctul de vedere al ideologiei politice şi militare".
Planul fabricării acestor super-arme, pe care Rusia le experimentează încă din anii ‘20 - ‘30, a fost anunţat, cu discreţie, săptămâna trecută, de ministrul Apărării, Anatoli Serdiukov. Oficialul rus a precizat că dezvoltarea unor astfel de arme, alături de cele genetice şi geofizice, face parte din programul rus de înarmare pentru 2011-2020. Laboratoarele secrete KGB
În fosta Uniune Sovietică au existat laboratoare secrete ale KGB, în care se experimenta impactul generatoarelor psihotronice asupra populaţiei.
Laboratoarele au fost închise după destrămarea URSS, dar savanţii ruşi au continuat să lucreze la noile prototipuri de arme care au influenţă asupra psihicului uman.
Dozele mari de microunde pot afecta funcţionarea organelor interne sau psihicul, putând determina victimele să se sinucidă. Experţii susţin că armele psihotronice, mai eficiente decât cele nucleare, pot distruge "moralul şi psihicul unor ţări", transformându-le cetăţenii în personaje fără discernământ. 20 de laboratoare ale fostului KGB au experimentat armele psihotronice
PRACTICILE FSB
Tortura psihologică, arma ruşilor împotriva vesticilor
Nicoleta Savin
Tortura psihologică are un mare avantaj: nu poate fi dovedită şi, din acest motiv, este foarte rar reclamată.
Aceste practici revin în forţă la FSB, urmaşul KGB, susţine Luke Harding, fost corespondent al "The Guardian" la Moscova, în cartea "Mafia State", publicată în Marea Britanie la finele lui 2011. Ministrul de externe al Rusiei a refuzat, în octombrie 2010, să-i reconfirme acreditarea la Moscova lui Luke Harding, ceea ce a echivalat cu o expulzare din Federaţia Rusă. Întors la Londra, Harding a denunţat practicile ilegale ale FSB în volumul amintit.
Tortura psihologică de care vorbeşte jurnalistul englez implică pătrunderea prin efracţie în locuinţele diplomaţilor occidentali, neurmată de jaf, ci de lăsarea de urme care să-i sperie pe locatari. Diplomaţii nu depun plângeri, deoarece probatoriul infracţiunii e imposibil, dar şi pentru că nu vor să afecteze relaţiile ţării din care provin cu Rusia.
Criticii puterii, sub lupă
Harding mai spune că funcţionarii ruşi care lucrează la ambasadele străine sau colaboratorii lor, la fel ca şi militanţii pentru drepturile omului, ai opoziţiei, jurnaliştii, au parte de descinderi fără urme în locuinţe, prilej cu care se plasează microfoane. De altfel, şi locuinţa lui Harding la Moscova a fost "spartă" în mai multe rânduri, până la a se lua măsura expulzării din Rusia.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/3WGSxhIFzgk" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Hărţuirea
Agenţii care fac astfel de descinderi îşi lasă "semnătura" prin diferite mijloace: scot tablourile de pe pereţi, deschid ferestrele, schimbă conţinutul unor cutii (ceai în loc de cafea, sare în loc de zahăr şi invers), pun între provizii sortimente de ceai sau cafea pe care proprietarul nu le foloseşte uzual, pornesc alarmele la casă. Aşadar, fac mutări care să demonstreze proprietarului că un intrus a fost în casă, dar nu mutări pe care acesta să le poată proba. 2011 este anul în care britanicul Luke Harding şi-a lansat cartea "Mafia State", în care dezvăluie practicile ruşilor METODE. Scopul agenților ruși este să-i facă pe diplomații occidentali să creadă că au halucinații FOTO: SHUTTERSTOCK Citiți și:
- Psionii, "fantomele" marilor puteri