700.000 de euro, AMENZI pentru muncă la negru și la gri, într-un singur județ

700.000 de euro, AMENZI pentru muncă la negru și la gri, într-un singur județ

Munca la negru face partte din viața românilor. Într-un singur județ s-au dat amenzi de aproape 700.000 de euro firmelor care nu au efectuat toate formele legale de angajare a persoanelor cu care își desfășurau activitatea.

Pavel Kasai, directorul ITM Timiș, a declarat, luni, în cadrul unei conferințe de presă, că în anul precedent au fost organizate aproape 4.800 de controale la societățile comerciale din județ, ocazie cu care au fost depistate 179 de persoane care lucrau la “negru”. “Acest număr este mai mic față de cel din anul 2015, când au fost găsite 293 de persoane fără forme legale de angajare. Și în anul 2017, depistarea muncii la negru reprezintă un obiectiv prioritar pentru ITM Timiș. În anul 2016 am acordat amenzi de 3,1 milioane de lei, majoritatea pentru muncă la negru”, a afirmat Pavel Kasai.

Șeful ITM Timiș susține munca la gri este o problem la fel de gravă. “În ultima perioadă, datorită controalelor făcute, a scăzut munca la negru în județul Timiș, dar am intrat în altă zonă, a muncii la gri. Încercăm în acest an să găsim mijloacele necesare pentru a ieși din această situație a muncii la gri. Nu există în domeniul construcțiilor, de exemplu, să lucreze un muncitor două ore pe zi”, a mai punctat Kasai.

Ne puteți urmări și pe Google News