Evenimentul Zilei > Actualitate > 59 de români au fost repatriaţi din Siria
59 de români au fost repatriaţi din Siria

59 de români au fost repatriaţi din Siria

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că 56 de români au fost repatriaţi din Siria, iar alţi trei vor ajunge în ţară în această după-amiază.

La nivelul MAE au fost înregistraţi 247 cetăţeni români (şi familiile lor), dintre care 19 la Departamentul Consular şi 228 la Ambasada României la Damasc.

Cetăţenii români aflaţi în Siria sunt sfătuiţi să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei României la Damasc pentru asistenţă consulară, pentru a fi în permanenţă informaţi în legătură cu posibilităţile de asistenţă şi cu evoluţia situaţiei din zonă.
"MAE recomandă în continuare cetăţenilor români să evite călătoriile în R.A. Siriană, iar celor care se află deja pe teritoriul sirian să îl părăsească cât mai curând posibil prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale (aeriene, navale şi terestre)", se arăta, ieri, într-un comunicat al instituţiei.
Potrivit sursei citate, în cadrul Departamentului Consular din MAE, funcţionează o linie telefonică specială – +40.21.319.21.37 – la care cetăţenii români afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24 de ore din 24, pentru solicitări de sprijin şi informaţii consulare. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor de informaţii transmise prin Internet, la adresa de e-mail [email protected]

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: