Evenimentul Zilei > Actualitate > 5 remedii care te scapă de MAHMUREALĂ! Ponturi pentru Crăciun
5 remedii care te scapă de MAHMUREALĂ! Ponturi pentru Crăciun

5 remedii care te scapă de MAHMUREALĂ! Ponturi pentru Crăciun

Tradițional, la români masa de Crăciun e bogată în mâncăruri grele și scăldată generos în vin. Dacă exagerăm cu băutura, a doua zi ne lovește mahmureala. Iată câteva ponturi despre ce poți face ca să eviți repercusiunile nefaste ale băuturilor alcoolice

Nutriționiștii spun că, în primul rând, ar fi bine să limităm drastic cantitatea de alcool băută la petrecerea de Crăciun. Nu e nevoie să avem tot timpul paharul plin în mână și nici să amestecăm tot felul de băuturi alcoolile! În plus, ar fi bine să ne pregătim stomacul înainte de marea petrecere. Iată 5 remedii la îndemână care fac minuni contra mahmurelii:

1. Beți o linguriță de oțet de mere înainte de a începe petrecerea. Aceste este bogat în vitamine, crește aciditatea din stomac ajutând digestia și poate preveni mahmureala.

2. Limitați nunărul de pahare și țineți-vă de limita aceasta. Așa cum spuneam, nu e nevoie să avem paharul plin ochi tot timpul și nici să-l golim prea des. Cel mai bine ar fi să alternăm din oră în oră ce bem: un pahar de vin, urmat de unul de apă, apoi încă un pahar de vin și tot așa. De asemenea, evitați să beți băuturi alcoolice cu paiul, pentru că din inerție beți mai mult decât ați vrea. Și stabiliți un număr maxim de pahare și țineți-vă de el!

3. Alcoolul duce la eliminarea apei din organism, ceea ce determină și o scădere a potasiului. Apă plată sau minerală, contează doar să beți apă! Pentru că principalul efect nociv al alcoolului este deshidratarea. Pentru recuperare sunt necesare cel puțin opt pahare de apă pe zi. Apoi, un remediu ideal e să consumați banane, care vor reechilibra nivelul de potasiu.

4. Dacă totuși v-ați trezit cu mahmureală, ghimbirul poate fi util în tratarea grețurilor. Se poate prepara simplu: câteva bucățele de ghimbir puse în apă caldă vă dau un ceai numai bun ca să vă scape de starea de rău. Se poate adăuga sucul de la o portocală, o jumătate de lămâie și 2 lingurițe de miere de albine. Și separat, combinația apă calcă, dire de albine plus lămâie poate face minuni contra mahmurelii.

5. Sucurile naturale proaspăt stoarse. Sucul de portocale sau cel de mere, în mod special, contribuie la creșterea nivelului de zahăr din sânge și la diminuarea simptomelor de mahmureală.