4 sfaturi pentru a alege corpuri de iluminat pentru întreaga casă

4 sfaturi pentru a alege corpuri de iluminat pentru întreaga casă

Corpurile de iluminat pot fi elemente de declarație sau pot juca un rol de sprijin pentru alte piese dintr-o cameră. O întrebare pe care o auzim destul de des este cum alegeți corpuri de iluminat care să se coordoneze între ele. Această întrebare apare în special în contextul planurilor deschise, când puteți vedea mai multe corpuri de iluminat în tot spațiul.

Având în vedere că atât de mulți dintre noi au case în zilele noastre în care se întâmplă acest lucru - fie că este vorba de un living deschis spre sufragerie, de o bucătărie care se deschide spre sufragerie, sau chiar dacă este TOATĂ casa deschisă.

Există atât de multe direcții diferite pe care le puteți urma și combinațiile pe care le puteți alege sunt infinite, dar scopul nostru astăzi este să vă oferim câteva trucuri pe care le puteți urma atunci când alegeți corpuri de iluminat pentru casa dvs.

Este bine să aveți o schemă generală coerentă în toată casa dvs. (de exemplu, suporturi de încastrare, lustre LED și candelabre), chiar dacă nu aveți un plan deschis. Stabilirea câtorva „condiții limită" vă va ajuta să vă ghidați în căutarea de noi corpuri de iluminat și să vă restrângeți căutarea, astfel încât să nu fiți copleșit de opțiuni.

Ne puteți urmări și pe Google News

Ideea generală este că doriți să creați un plan de iluminat înainte de a începe să cumpărați. Odată ce ați selectat câteva pentru început, puteți adăuga alte corpuri de iluminat pentru a umple golurile, după cum este necesar.

1. Începeți prin a face o listă cu corpurile de iluminat de care aveți nevoie.

Plimbați-vă prin casă și dați-vă seama unde aveți nevoie de corpuri de iluminat noi și de ce fel de corpuri aveți nevoie, cum ar fi montări încastrate, aplice, candelabre, lustre, etc. Nu uitați de băi, bucătării și holuri!

Veți descoperi că unele spații pot găzdui doar un singur tip de corp de iluminat, iar altele sunt mai flexibile. De exemplu, dacă aveți tavane de 2,5 metri, este posibil să puteți utiliza doar monturi de culoare - sau poate un montaj semiîncastrat - pentru iluminatul de deasupra capului în multe dintre camerele dvs., ceea ce înseamnă că vă puteți restrânge căutarea și puteți exclude corpurile de iluminat, cum ar fi lustrele sau candelabrele care atârnă jos (cu excepția celor de deasupra unei mese de luat masa, desigur!).

În timpul acestei etape, veți dori, de asemenea, să vă dați seama dacă aveți nevoie de lucrări electrice - trebuie să mutați o cutie de joncțiune sau să adăugați unele noi? Dacă da, vă sugerăm să găsiți mai întâi corpul de iluminat, astfel încât să puteți face plasarea corectă. Acest lucru este valabil mai ales pentru lucruri precum lustrele de insulă și aplice de perete. Pentru majoritatea corpurilor de iluminat suspendate „obișnuite", acest lucru contează mai puțin. Probabil că doar le veți centra în spațiu.

2. Determinați stilul general/direcția de design a corpurilor dvs. de iluminat.

Folosiți stilul dvs. de decorare ca un ghid pentru alegerea corpurilor de iluminat. Nu vă cunoașteți stilul? Pinterest este un loc minunat pentru a începe!

Odată ce ați stabilit asta, cel mai simplu lucru pe care îl puteți face este să vă limitați la corpuri de iluminat care se potrivesc bine în acele categorii de stil și să păstrați tema în toată casa dvs. Există cu siguranță modalități de a face ca un amestec mai eclectic să funcționeze frumos, dar credem că pentru majoritatea oamenilor, păstrarea simplității este o cheie a succesului!

3. Alegeți finisajul metalic.

Ne place să amestecăm metalele, dar dacă nu vă simțiți încrezător făcând asta sau preferați să rămâneți la un singur finisaj, alegeți unul și implementați-l în toată casa! Chiar nu puteți da greș cu asta.

Asigurați-vă că strălucirea este aceeași. Dacă alegeți nichel, de exemplu, optați pentru o variantă complet lustruită sau complet periat. Dacă le amestecați, chiar dacă tehnic sunt de aceeași culoare, nu vor arăta bine - credeți-ne pe cuvânt!

Negrele nu sunt întotdeauna negre. Multe, multe corpuri de iluminat care par negre în fotografii sunt de fapt un bronz frecat cu ulei. Și ca să fie și mai confuz, unele corpuri de iluminat care sunt etichetate ca bronz frecat cu ulei sau bronz antic arată de fapt ca un negru mat.

Nichelul lustruit și cromul sunt diferite (nu le amestecați!). Poate părea că un metal argintiu este un metal argintiu, dar nu este așa! Nichelul lustruit are o nuanță caldă, iar cromul are o nuanță rece. Vedeți cromul foarte mult în corpurile de bucătărie și baie - mai puțin în iluminat. Nichelul este mult mai comun.

4. Alegeți corpuri de iluminat cu „linii" și aspecte similare.

Recunaștem, această parte este mai mult o artă, așa că nu este la fel de simplu de înțeles! În general, dacă puteți să semnalați ecoul unor elemente de design de la un corp de iluminat la altul, asta va ajuta foarte mult la un aspect coerent.

De exemplu, dacă candelabrul din sufragerie este minimalist, cu o formă curbată, ați putea alege lustre pentru insulă care sunt, de asemenea, minimaliste și au o mică curbură.