3 motive prin care îți poți îmbogăți viața, atunci când ești la pescuit

3 motive prin care îți poți îmbogăți viața, atunci când ești la pescuit

În zilele noastre, oamenii devin tot mai mult atrași de pescuit. Activitățile în aer liber sunt preferate pentru că sunt percepute ca un remediu contra stresului. Pescarii vorbesc despre distracția pescuitului, deși trăim de doi ani în pandemia de coronavirus.

Dintre cele 15 activități în aer liber studiate de cercetători, unele au fost mai deosebite și apreciate de oameni, ca de exemplu pescuitul și plimbarea cu barca pe lac. Nu toată lumea și-a sporit activitățile în aer liber, însă asta nu înseamnă că nu le apreciază foarte mult.

Dacă tocmai te-ai apucat de pescuit, nu trebuie neapărat să ai cel mai scump și performant echipament de pescuit, pentru că acesta nu te va transforma dintr-un pescar începător într-un expert, care a practicat acest hobby mulți ani. Este suficient să investești în echipamente adecvate, în scule de pescuit de calitate, cu ajutorul cărora să prinzi peștii pe care ții dorești.

Pescuitul este un mod de relaxare, de a petrece timpul liber în natură și o modalitate de a-ți îmbogăți viața.

Ne puteți urmări și pe Google News

1. Te bucuri de întinderile de ape

Când mergi în largul apei cu barca, pe lacuri sau canalele din Delta Dunării, nu poți să nu fii impresionat de sunetul apei, al vâslelor și de peisajul din jur. În acel moment uiți de probleme, de griji, interacționezi cu natura, te bucuri de aerul curat, vezi numai întinderea de apă în care se oglindește cerul albastru. Multe peisaje pe care le descoperi la pescuit sunt minunate și devin amintiri de neuitat, de aceea este bine să faci și fotografii.

2. Îți faci prieteni noi

La pescuit ai ocazia de a întâlni oameni  noi, care sunt și ei pasionați de natură și de pescuit și care au diverse activități interesante în mediul natural. Ei se adună pe malul apei, fac glume și spun povești pescărești interesante, trăite sau inventate.

Unii oameni vor să facă grătar, să mănânce peștele pe care l-au prins și să se bucure de o masă delicioasă, pe malul apei. Ei sunt dispuși să împărtășească masa și cu prietenii de pescuit, iar apoi să se bucure împreună de această activitate frumoasă pe malul apei.

3. Te simți fericit

 

Chiar dacă nu prinzi un pește mare de fiecare dată când mergi la pescuit, important este că ai acel sentiment de fericire și de realizare chiar dacă ai capturi mai mici.

Mulți pescari preferă acel pescuit la feeder cu momitor sau pescuitul la feeder cu plumb. Succesul pescuitului depinde de forma coșulețului momitor, de distanța la care se pescuiește și de specia vizată. De exemplu, pentru pescuitul la crap contează momeala și sculele de pescuit. Momitoarele fac parte dintre accesoriile de pescuit preferate ale pescarilor, deoarece ele prin nadele și mix-urile de nadă atrag atenția peștilor pașnici din apele dulci – iazuri, bălți și lacuri.

Pescarii adevărați, înainte de a merge la pescuit, se pregătesc cu atenție. Asta înseamnă că nu uită niciodată de echipamentul de pescuit, de lansete, momeală și accesorii de pescuit. Cei care au experiență știu exact ce scule de pescuit le trebuie pentru a prinde capturi mai mari și ce metode sau tehnici de pescuit să aleagă pentru a avea succes în acea perioadă pe malul întinderilor de ape.

Aproape toți pescarii sunt superstițioși, așa că înainte de a merge la pescuit, ei se asigură că au luat tot ce le trebuie, eventual și un talisman norocos și în plus, nu se întorc niciodată din drum. De exemplu, unii dintre ei cred în anumite semne atunci când merg la pescuit. Dacă pe drum aud lătratul câinilor sau ciripitul păsărilor, asta înseamnă că animalele au un comportament activ și deci ei ca pescari vor avea succes la pescuit și vor fi fericiți.