200.000 de măşti au ajuns în România. Unde vor fi distribuite acestea

200.000 de măşti au ajuns în România. Unde vor fi distribuite acestea

TAROM a adus din China, vineri seară, 200.000 de măşti FFP2 care vor fi distribuite spitalelor, în special în unitățile unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri de infectare cu noul coronavirus. Aeronava a aterizat pe aeroportul Otopeni.

„200.000 de măşti FFP2 au ajuns în România, cu o cursă TAROM, în urma unei achiziţii realizată din China de către UNIFARM SA. Materialele vor fi distribuite spitalelor desemnate pentru gestionarea cazurilor confirmate cu noul coronavirus, cu prioritate către cele aflate în judeţe cu un număr mare de persoane confirmate pozitiv”, a anunţat, vineri seară, Grupul de Comunicare Strategică.

„Este primul zbor comercial de acest tip (full cargo) realizat de către compania Tarom. Echipajul a fost format din şapte persoane: patru piloţi comandanţi, doi tehnicieni şi un supervizor responsabil cu siguranţa şi centrajul încărcăturii pe durata zborului. După revenirea în ţară, venind dintr-o zonă galbenă privind răspândirea Covid 19, echipajul va intra în perioada de izolare obligatorie şi, ulterior, va putea să fie planificat pentru zborurile următoare”, a mai transmis Grupul de Comunicare Strategică.

În plină criză generată de pandemia de coronavirus, care ține la sol cea mai mare parte din flotele companiilor aeriene, TAROM reușește să se reinventeze și să găsească soluții pentru a susține eforturile autorităților. O aeronavă Boeing 737-800 NG a Companiei Naționale de Transporturi Aeriene a fost adaptată pentru a putea importa din China 9 tone de materiale sanitare necesare țării noastre pentru lupta împotriva răspândirii virusului.

Ne puteți urmări și pe Google News

Aceasta este prima dată când o aeronavă TAROM efectuează un zbor comercial de tip full cargo. Avionul a decolat de pe aeroportul București Otopeni pe 2 aprilie, pe ruta Almaty (Kazahstan) – Shenzhen (China) și a revenit în țară în seara zilei de 3 aprilie.

Sapte angajați ai companiei au făcut parte din echipajul de zbor care a efectuat transportul:

trei piloți comandanți, Cristian Iancu, Adrian Preda, Mădălin Gherghina, sub conducerea directorului de zbor, pilotul instructor Florin Susanu, doi tehnicieni aeronave, Florin Postolache și Cristian Mitu și un loadmaster, Andrei Petre.

Pentru a efectua transporturi tip full cargo cu materiale sanitare, TAROM a convertit două dintre avioanele de pasageri de tip Boeing 737-800 NG, pe care le are în flotă.

„Așa cum am declarat încă de la începutul acestei crize, compania TAROM va răspunde oricărei inițiative menite să susțină lupta împotriva acestei pandemii. Mai mult, încercăm activ să găsim soluții și să venim cu propuneri în sprijinul autorităților, iar faptul că șapte dintre colegii noștri s-au oferit voluntar să înfrunte orice risc și să zboare către China este o dovadă în plus că suntem pregătiți să rămânem în prima linie. Le mulțumesc pentru efort lor și celorlalți colegi care au lucrat la conversia celor două aeronave pentru a obține, într-un timp foarte scurt, această capabilitate de transport marfă. Menționez faptul ca aceasta cursă nu ar fi fost posibilă fără imensul sprijin acordat de către Reprezentanții Ministerului Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada României în Republica Populară Chineză și Ambasadei Republicii Populare Chineze în România”, a declarat directorul general TAROM, George Barbu.