150 de hectare de teren au fost împădurite în Dolj
- Marian Păv ăla şc
- 12 noiembrie 2012, 02:30
În judeţul Dolj a început, sâmbătă, campania de împădurire a terenurilor degradate care au cunoscut fenomenul de deşertificare, cunoscut sub forma de nisipuri mişcătoare
Acţiunea de împădurire din Dolj are loc în cadrul campaniei naţionale 'Împădurim România' demarată de Ministerul Mediului şi Pădurilor, iar zonele incluse sunt comunele Mârşani, Celaru şi Daneţi, localităţi cu cele mai mari suprafeţe de nisipuri mişcătoare.
În comuna Mârşani, a început, sâmbătă, împădurirea a 150 ha, acţiune la care au participat sute de localnici, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai Ministerului Mediului.
'Azi a început campania de împăduriri a terenurilor degradate din Dolj. Suprafaţa din Mârşani care se împădureşte cu salcâm şi glădiţă este de 150 ha. Acţiunea de împădurire este benefică regiunii, pentru că toată lumea ştie de zona de deşertificare din Oltenia care începe chiar de aici. La această acţiune participă 30 de angajaţi de la Ocolul Silvic de Stat Sadova şi Ocolul Silvic 'Renaşterea Pădurii', care este particular, 50 de cetăţeni, 100 de copii de la şcolile generale din clasele a VII-a şi a VIII-a şi 20 de studenţi Facultatea de Horticultură a Universităţii din Craiova', a declarat Dinucă Gheorghe, inspector-şef adjunct la Inspectoratul Teritorial Regim Silvic şi Vânătoare Vâlcea, prezent sâmbătă la Mârşani.
Primarul comunei Mârşani, Constantin Ghenciou, a afirmat că terenurile degradate care sunt împădurite aparţin cetăţenilor care le-au pus la dispoziţie, urmând să revină în proprietatea acestora după 4-5 ani când pădurea ajunge la starea de masiv a lemnului.
'După împădurire, de întreţinere se ocupă o firmă care a câştigat licitaţia cu bani guvernamentali, conform condiţiilor din caietul de sarcini. După cinci ani, când pădurea ajunge la starea de masiv a lemnului, trecem la repartizarea suprafeţei de pădure proprietarilor de teren. La nivelul comunei Mârşani avem 5.000 ha de nisip, din care am plantat 1.200 până în toamna trecută, acum plantăm încă 150 ha, iar în perioada următoare putem planta încă 600 ha', a spus primarul.
În judeţul Dolj există mii de hectare de teren de nisipuri mişcătoare.