13.000 de vizitatori la evenimentul „Porți deschise la Palatul Cotroceni”, în primele două zile de la deschidere

13.000 de vizitatori la evenimentul „Porți deschise la Palatul Cotroceni”, în primele două zile de la deschiderePalatul Cotroceni. Sursa foto: https://www.muzeulcotroceni.ro/

Administrația Prezidențială informează că, în zilele de vineri și sâmbătă, mai mult de 13.000 de vizitatori au explorat grădinile, curțile și sălile oficiale în cadrul evenimentului „Porți Deschise la Palatul Cotroceni”.

Grădinile, curțile și sălile oficiale ale Palatului Cotroceni, deschise și duminică

„Vineri şi sâmbătă, peste 13.000 de persoane au vizitat grădinile, curţile şi sălile oficiale ale Palatului Cotroceni. Momentul schimbării de gardă şi demonstraţiile militarilor Brigăzii 30 Gardă „Mihai Viteazul” au fost apreciate de cei prezenţi, alături de activităţile desfăşurate de Poliţia Română”, transmite Administraţia Prezidenţială.

„Ne bucurăm că atât de mulţi vizitatori au ales să descopere Palatul Cotroceni. Duminică, porţile rămân deschise – vă aşteptăm!”, se mai arată în mesaj.

Administrația Prezidențială a demarat evenimentul „Porți Deschise la Palatul Cotroceni”

Administrația Prezidențială a demarat, începând de vineri, evenimentul „Porți Deschise la Palatul Cotroceni”, oferind vizitatorilor oportunitatea de a explora gratuit diverse zone din cadrul Complexului „Palat Cotroceni”.

Palatul Cotroceni

Palatul Cotroceni. Sursa foto: presidency.ro

În zilele de vineri, sâmbătă și duminică, vor fi deschise Platoul de Ceremonii, grădina Palatului Cotroceni – situată pe latura nordică a complexului, Platoul Baroc, Biserica Palatului Cotroceni, precum și curțile interioare aferente clădirilor Administrației Prezidențiale și Muzeului Național Cotroceni.

Vaze unice create la „Porți Deschise la Palatul Cotroceni”

Amintim că în grădinile Palatului Cotroceni, familia unor olari din comuna Vadu Crișului, cunoscută și sub numele de comuna Președintelui, a creat vaze unice, de dimensiuni impresionante. Aceștia au fost singurii olari din țară care au avut curajul să accepte această comandă.

Vadu Crișului este renumit pentru lutul său alb de șamotă, un material rar în Europa. Comuna continuă să fie un centru ceramic cu o tradiție de secole, având o reputație legendară datorată originalității vaselor de lut produse aici. Deși în prezent mai funcționează doar două roți de olărit în comună, cu peste 100 de ani în urmă, 90 de familii își câștigau existența din acest meșteșug. Familia Poli-Hasas, reprezentantă a cinci generații de olari, continuă să scrie povestea olăritului din Vadu Crișului.