Evenimentul Zilei > Actualitate > 13.000 de persoane evacuate, în Germania! Pericolul: O bombă de 500 de kilograme
13.000 de persoane evacuate, în Germania! Pericolul: O bombă de 500 de kilograme

13.000 de persoane evacuate, în Germania! Pericolul: O bombă de 500 de kilograme

O bombă de o jumătate de tonă a provocat probleme în cel mai mare centru financiar al Uniunii Europene, orașul german Frankfurt.

A fost nevoie să fie evacuați circa 13.000 de locuitori din Frankfurt, înainte de dezamorsarea unei bombe de 500 kilograme rămasă din timpul celui de Al Doilea Război Mondial, relatează dpa.

Frankfurt, oraş considerat acum centrul financiar al Germaniei, dar și gaza unor instituții financiare europene importante, a fost bombardat masiv în timpul celui de Al Doilea Război Mondial.

Consecințe dezastruoase ale celui de Al Doilea Război Mondial

Circa 5.500 de persoane au fost ucise atunci, iar faimosul centru istoric al orașului, pe atunci cea mai mare metropolă din Germania, a fost aproape complet distrus. Se pare că una dintre miile de bombe aruncate atunci de Aliați a fost îngropată în pământ de forța căderii, și a rămas acolo până acum.

Bomba descoperită acum este una de fabricaţie britanică și a fost găsită în cursul zilei de joi, în timpul unor lucrări de de excavare de pe un şantier de construcţie.

Specialiștii pirotehniști au decis că este mai sigur ca persoanele care locuiesc în apropiere să fie evacuate înainte de începerea operațiunii de dezamorsare a bombei.

Evacuare cu probleme, intervenție dificilă

În urma acestei decizii, mulți dintre locuitorii zonei au mers la rude sau prieteni, iar persoanele care nu au reușit să se adăpostească undeva au fost găzduite într-un centru de conferinţe din Frankfurt.

Din păcate, în zona șantierului pe care a fost descoperită bomba se află și cămine pentru bătrâni, a căror deplasare a fost dificilă. De asemenea, în zona care a fost izolată pentru dezamorsaarea bombei britanice din Al Doilea Război Mondial există și o altă problemă: pe acolo trec conductele de încălzire a oraşului.

În plus, există în zonă și centre de conectare la internet, precum şi staţii de trenuri urbane.

Autorităţile din Frankfurt au avertizat populația să se aștepte la întârzieri în circulaţia trenurilor, pe distanţe scurte şi lungi, până la finalizarea operațiunii, programată a se încheia în această seară.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.
Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: