Război între poliţişti şi judecători. Cei mai periculoşi spărgători de locuinţe au fost puşi în libertate

Război între poliţişti şi judecători. Cei mai periculoşi spărgători de locuinţe au fost puşi în libertate

Poliţiştii din Timişoara vor să-l reclame la CSM pe magistratul care i-a scos din arest pe hoţii de lux. Ei au apelat şi la SRI.

Pe 30 ianuarie, după o lungă anchetă, şapte spărgători de locuinţe de lux din Timişoara au fost prinşi, iar pe 5 februarie au fost puşi în libertate de un judecător de la Curtea de Apel Timişoara. Hoţii dăduseră, numai anul trecut, 22 de spargeri, iar prejudiciul trece de un milion de euro. Decizia a stârnit furia ofiţerilor de la Judiciar şi a altor sute de colegi implicaţi în cea mai amplă anchetă a Poliţiei Timiş de la Revoluţie încoace. Magistratul Cristian Pup, purtătorul de cuvânt al Curţii de Apel Timişoara, ne-a declarat că, în opinia judecătorului Flavius Ionescu -cel care a decis punerea lor în libertate - probele şi indiciile care să îi incrimineze pe cei şapte aproape lipsesc. "În dosar lipsesc acele indicii temeinice care să contureze o punere a acestor suspecţi alături de faptele care le sunt imputate", spune Pup.

  • Gașca SPĂRGĂTORILOR DE LUX, eliberată de NOUL COD PENAL. Judecătorul i-a trimis acasă pe hoții care au dat spargeri de 1 milion de EURO

Din anchetă reiese că spărgătorii de lux acţionau la pont, furau numai bani şi bijuterii. Nu se încurcau cu electronice. De la fostul director al Fiscului din Oţelu Roşu au furat un seif cu un milion de lei. După câteva zile în arest, judecătorul Flavius Ionescu i-a pus în libertate pe Ciprian Jurci, Ciprian Mihălţan, Răzvan Donici, Ciprian Câmpean, Adrian Bolbos, Ion Păsan şi Dănuţ Cheregi. "Am ajuns bătaia de joc a infractorilor" Poliţiştii spun că sunt la capătul răbdărilor. "Au ajuns poliţiştii bătaia de joc a infractorilor", acuză Doinel Malcoci, liderul sindical al poliţiştilor timişoreni. Când au fost lăsaţi să plece, cei şapte au strigat în gura mare "Libertate!", insinuând că ar fi fost reţinuţi pe nedrept. "Colegii mei sunt descurajaţi. Ce imbold să ai când, după atâta muncă, infractorii sunt puşi de judecător în libertate? Lucrez de 20 de ani în Poliţie şi aceasta a fost cea mai amplă acţiune pe care am văzut-o. Dacă tot ne facem treaba şi am muncit atât, în final, când să ne vedem roadele muncii - trecând peste sutele de ore suplimentare, în care ne-am lăsat deoparte familia şi faptul că ne-am îmbolnăvit de stres - ajungi să te deprimi. În Judiciar, orice realizare e un imbold. Iar acum, colegilor mei li se spune că munca lor a fost degeaba", a mai spus Malcoci. El aşteaptă ca superiorii lui să îl reclame pe magistrat la Consiliul Superior al Magistraturii. Disperat de cele întâmplate, comandantul Poliţiei Timiş a cerut sprijinul serviciilor secrete. "Am informat conducerea IGPR, am discutat cu şefii parchetelor şi DIICOT din Timişoara şi cu şefii SRI şi SIPI. Fiecare la rândul lui se va ocupa de problemă. E păcat de munca atâtor ofiţeri", a declarat Sorin Munteanu, comandantul Poliţiei Timiş. CITIȚI ȘI:

  • AREST LA DOMICILIU, doar un vis frumos pentru deţinuţi. Poliţia nu dispune de BRĂŢĂRI ELECTRONICE!
  • E OFICIAL! 400 DE INFRACTORI ar putea ieși din ÎNCHISOARE odată cu intrarea în vigoare a NOULUI COD PENAL
  • ADMINISTRAŢIA PENITENCIARELOR: 122 de deţinuţi eliberaţi şi 176 transferaţi în centre de detenţie, ca urmare a intrării în vigoare a noilor Coduri

Ne puteți urmări și pe Google News