Un judecător de la Tribunalul Bucureşti a decis, în urmă cu două zile, respingerea cererii de dizolvare a societăţii prin intermediul căreia emite postul de televiziune B1TV. Intact Production, firma controlată de mogulul media Dan Voiculescu, a cerut în instanţă închiderea televiziunii concurente.
Judecătorul de la Tribunal a admis o excepţie privind lipsa de interes a lui Voiculescu în acest proces. "Admite excepţia lipsei de interes, invocată de pârâtă. Respinge cererea de chemare în judecată, ca lipsită de interes. Cu drept de apel în termen de 30 zile de la comunicare, care se depune la Tribunalul Bucureşti", se arată în hotărârea instanţei.
De remarcat este faptul că instanţa a respins cererea de chemare în judecată încă de la primul termen, fără alte explicaţii. Acest lucru demonstrează că procesul deschis de Voiculescu, în urmă cu trei luni, a fost o glumă proastă din moment ce nu a reuşit să demonstreze care este interesul său legitim în închiderea unui post de televiziune. În acest sens, cererea Intact Production, poate fi considerată abuzivă.
Vrea să închidă şi EVZ
Dorinţa ascunsă a lui "Felix" nu este doar întreruperea emisiei în cazul B1 TV. El a cerut şi dizolvarea societăţii "Editura Evenimentul şi Capital SRL", firma care editează cotidianul nostru. Pe 18 octombrie, anul trecut, Intact Production SRL, firma familiei Voiculescu a cerut dizolvarea societăţii care editează cotidianul "Evenimentul zilei".
Motivul invocat reprezintă o "chichiţă" avocăţească. Potrivit celor care-l sfătuiesc pe fostul informator al Securităţii, orice firmă poate fi dizolvată, la cerere, pe motiv că trustul a înregistrat pierderi, iar "activul net s-a diminuat la mai puţin de jumătate din valoarea capitalului social subscris". Procesul a fost înregistrat pe 18 octombrie 2013, următorul termen fiind stabilit pentru 21 februarie.
În motivele de chemare în judecată, firma controlată de Voiculescu, condamnat în primă instanţă la cinci ani de închisoare pentru spălare de bani, amestecă cu intenţie diverse informaţii, cu intenţia clară de a manipula. Demersul este unul aproape gratuit, dacă avem în vedere că, pentru a deschide procesul, "Felix" a plătit o taxă de timbru de doar 20 de lei.
Disperarea unui mogul condamnat
Dan Voiculescu trăieşte cu frica în sân, după ce Tribunalul Bucureşti a decis să-l condamne la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul privatizării ICA. Hotârârea, dată în septembrie 2013, nu este definitivă. Un judecător a considerat că Dan Voiculescu "şi-a exercitat influenţa asupra altor inculpaţi din dosar în calitate de preşedinte de partid". Prejudiciul înregistrat în acest caz este unul uriaş, adică 60 milioane de euro. Dacă va fi găsit vinovat definitiv, Voiculescu va trebui să acopere paguba. Următorul termen al procesului a fost stabilit pe 7 martie la Curtea de Apel Bucureşti.

Te-ar putea interesa și: