Chiar dacă unitatea medicală e pe profit, în ciuda finanţării slabe primite de la Casa de Asigurări, şeful CJ, Silvian Ciupercă, a hotărât să nu-i mai prelungească mandatul directorului Vasile Olaru şi a numit un alt interimar. În timp ce directorul consideră că la mijloc sunt interese politice şi economice, preşedintele CJ spune că are "pretenţii şi mai mari".
Clinicile private, lăsate fără pacienţi
De spitalul din Slobozia a auzit o ţară întreagă, când în luna decembrie a anului trecut a primit bani de la Casa de Asigurări pentru un singur pacient. Unitatea medicală e un model chiar şi pentru marile spitale din Bucureşti, reuşind să se autofinanţeze din sponsorizări şi din servicii oferite la cerere, după conceptul "paturi private la stat". Patru membri din conducere, printre care şi directorul, au înfiinţat, acum un an, o fundaţie prin care şi-au propus să atragă donaţii şi sponsorizări de la oameni de afaceri (în bani sau în natură – făină, cartofi, carne etc.).
Pacienţii care nu doreau să stea câteva luni pe lista de aşteptare puteau face o donaţie către fundaţie, echivalentul unei consultaţii. O donaţie standard e 40 de lei, pe jumătate faţă de o consultaţie la o clinică privată. Tocmai fundaţia ar fi fost mărul discordiei. "Fiind mai ieftin, oamenii preferau să se trateze la noi, lăsând cele două centre private din oraş fără pâine", spune Olaru, care a aflat marţi că nu va mai conduce spitalul. La mijloc ar fi şi rivalităţi politice, deşi ambii fac parte din PSD. "Nu au fost multe explicaţii. Deşi am spus că nu mă interesează să candidez la şefia CJ, probabil că m-a perceput ca un rival", adaugă Olaru.
Contactat de EVZ, preşedintele CJ Ialomiţa, Silvian Ciupercă (foto), a declarat că per total e mulţumit de activitatea managerului, dar că are "aşteptări mai mari". "Directorul nu a fost dat afară, i s-a terminat mandatul, urmând să organizăm concurs. Vom prezenta un raport cu activitatea conducerii. Eu sunt mulţumit de cum merg fundaţia şi spitalul, dar vreau şi mai mult. În mod categoric, nu e un conflict cu iz politic, suntem colegi de partid", conchide preşedintele CJ Ialomiţa.
1.400 de lei a primit spitalul, în decembrie, de la Casa de Asigurări. Cu ajutorul donaţiilor, spitalul a tratat 800 de pacienţi

Te-ar putea interesa și: