Partidul Conservator încearcă să se folosească de imaginea unor nume de nivel internaţional precum foştii sportivi Iolanda Balaş şi Ivan Patzaichin şi artistul Grigore Leşe. Vineri, aceştia au primit de la ministrul de Externe, Titus Corlăţean, paşapoarte diplomatice ca Ambasadori ai Turismului, într-un proiect de promovare a turismului românesc iniţiat de ministrul PC Maria Grapini.
Potrivit unui document intern de luni al Partidului Conservator, ce urma să fie folosit de membrii PC în discursurile publice şi care a intrat în posesia EVZ, Iolanda Balaş, Grigore Leşe şi Ivan Patzaichin ar fi urmat să fie prezentaţi ca "reprezentanţi ai Partidului Conservator". "Ne bucură faptul că 3 dintre aceştia, Iolanda Balaş, Grigore Leşe şi Ivan Patzaichin sunt reprezentanţi ai Partidului Conservator şi, împreună cu ei, vom continua demersurile noastre de a promova corect imaginea României", se arată în documentul intrat în posesia EVZ.
"Nu m-am înscris în niciun partid"
Contactaţi de EVZ, cei trei au negat orice implicare politică. "Nu m-am înscris în niciun partid şi nu am semnat nicio adeziune. Am devenit reprezentant al turismului românesc, dar nu am nicio legătură cu Partidul Conservator. Am fost să ni se înmâneze paşapoartele diplomatice ca ambasadori ai turismului, dar nici vorbă de PC", a declarat artistul Grigore Leşe, pentru EVZ.
La rândul său, fosta campioană olimpică la atletism Iolanda Balaş Soter a declarat că nu are nicio legătură cu politica. "Suntem în afara partidelor politice, n-am avut în ultimii ani nicio treabă cu politicul. De altfel, nu sunt membru al niciunui partid politic. Nu ştiu de unde până unde s-a ajuns la asta", a spus aceasta.
Contactat de Evenimentul zilei, Ivan Patzaichin, cvadruplu campion olimpic la canoe, a afirmat că nu are nicio legătură cu Partidul Conservator. "Nici vorbă de aşa ceva. M-am ferit de politică toată viaţa", a declarat Patzaichin.
Acesta a mai afirmat că săptămâna trecută, atunci când s-au acordat paşapoartele diplomatice pentru Ambasadorii Turismului, nu s-a pus problema vreunei afilieri politice şi, dacă ar fi existat această situaţie, atunci nu ar fi acceptat.
Până la închiderea ediţiei, ministrul Turismului, Maria Grapini, care este şi vicepreşedinte al PC, nu a formulat un punct de vedere, deşi acesta i-a fost solicitat telefonic şi în scris.

Te-ar putea interesa și: