Eva Mihaela Dumitru este şcolăriţă în clasa a V-a la Liceul Waldorf din Bucureşti. Mama spune că a optat pentru învăţământul alternativ pentru că fiica sa este foarte creativă şi acest tip de educaţie îi vine mănuşă.
Eva Mihaela desenează, pictează, cântă la pian, dar marea ei dragoste rămâne teatrul. "Când se difuzează o piesă de teatru la televizor sau oriunde se închide orice comentariu, iar fetiţa este numai ochi şi urechi", explică Adriana Dumitru, mama Evei.
La fel de mult, fetiţei îi place să citească. Ar cumpăra toate cărţile de poveşti dacă ar putea. A intrat în această febră a lecturii de circa doi ani. Mama i-a explicat însă că acest lucru nu este posibil, cel puţin pentru moment.
Bună şi la ştiinţe
Firea de artistă a Evei nu o împiedică să aibă rezultate bune şi la matematică. "M-am temut că urmând un învăţământ care stimulează foarte mult creativitatea va rămâne în urmă la ştiinţe, dar n-a fost aşa. Din cartea de matematică a ştiut să rezolve toate problemele", o laudă mama.
Pe lista pregătită pentru Moş Crăciun, Eva Mihaela a trecut câteva dicţionare de germană şi engleză, cele două limbi pe care fetiţa le studiază. Nu ştie dacă Moşul i le va aduce, dar ea a fost cuminte tot anul şi consideră că le merită.

Te-ar putea interesa și: