Ana Maria este elevă în clasa a II-a la Şcoala generală nr. 92 din Bucureşti. Este o fetiţă cuminte fără a fi mototoală, dă asigurări mama ei, Nicoleta Chiriacescu.
Fetiţei îi place mult să picteze, aceasta fiind una dintre îndeletinicirile ei preferate, dar la fel de mult este atrasă şi de muzică. “Aş vrea să-mi aducă Moşul un flaut" spune fetiţa care abia aşteaptă să înveţe acest instrument.
Cu fraţii ei mai mari Elena, 12 ani, şi Matei, 11 ani, se înţelege bine, dar nu uită nicio clipă să profite de statutul surorii mai mici.
Mama spune că, uneori, este nevoită să-i explice Anei că nu are dreptate, chiar dacă fetiţa ţine la părerea ei până în pânzele albe.
"Mica sirenă", povestea preferată
"Este o mare actriţă. Dacă nu eşti atent, te joacă pe degete. Zilele trecute au jucat la şcoală “Adevăr sau provocare" şi a prins prilejul de a-l provoca pe un băieţel pe care- l cunoaşte de la grădiniţă să-i spună dacă o iubeşte. Luat prin surprindere, bietul băiat a spus că da", povesteşte amuzată mama una dintre "năzbâtiile" Anei.
Copila îl aşteaptă cu mare nerăbdare pe Moş pentru care s-a pregătit cu o mulţime de poveşti.
Cea mai frumoasă dintre toate i se pare “Micuţa sirenă" pe care o poveste;te pe nerăsuflate şi despre care spune că nu este o poveste tristă întrucât până la urmă sirena se căsătoreşte cu prinţul.
Dacă Moşului îi plac poveştile aşa cum a aflat fetiţa, atunci Ana arde de nerăbdare să le depene împreună pe cele mai frumoase.

Te-ar putea interesa și: