100 de super staruri vor să strălucească de 1 iunie

100 de super staruri vor să strălucească de 1 iunie

ZI CU FAPTE BUNE este un proiect al Asociaţiei Spitale Curate, care îşi propune să susţină copiii bolnavi de cancer de la Institutul Clinic Fundeni, Spitalul Marie Curie şi Institutul Oncologic Bucureşti.

Obiectivul proiectului este sprijinul celor mici în dobândirea unor noţiuni despre alimentaţia sănătoasă, igienă, dar şi alte cunoştinţe care să îi ajute atât în spital să se protejeze împotriva anumitor infecţii, cât şi după spitalizare. Primele acţiuni ale proiectului ZI CU FAPTE BUNE au fost centrate pe alimentaţia sănătoasă a copiilor aflaţi la chimioterapie în spital, iar apoi s-au extins către petreceri tematice, diverse cluburi care îi implică pe cei mici, consiliere pentru copii şi părinţii lor.

Donatorii şi voluntarii vor monta în două spitale scene care concurează cu cele mai mari ale lumii, vor aşterne covorul roşu pentru a organiza un fashion show special.  Aşadar, o mare paradă de modă va avea loc pe 1 iunie şi, sub luminile reflectoarelor, vor defila chiar de Ziua Copiilor supereroii din Institutul Oncologic Bucureşti şi Institutul Clinic Fundeni, iar la finalul paradei de modă vor fi aşteptaţi de o mulţime de surprize. Pentru a face acest eveniment posibil, pentru a aduce zâmbete pe chipurile copiilor bolnavi de cancer, cei peste 100 de copii trebuie ajutaţi să fie super staruri şi să strălucească în această zi specială. Donaţiile se pot face în contul Asociatiei Spitale Curate: RO46RZBR0000060016949927 LEI - deschis la Raiffeisen Bank.

 „Întotdeauna am crezut că dacă aceşti copii bolnavi de cancer ar avea o alimentaţie mai sănătoasă, le-ar fi mult mai uşor, aşa cum sunt, sub chimioterapie, şi nu numai. Şi am început să citesc despre nutriţie, ce ar trebui să mănânce un copil bolnav de cancer şi la ce anume l-ar ajuta dacă ar mânca mai multe legume şi fructe proaspete pe zi. Am aflat că, dacă ar face acest lucru, efectele chimioterapiei s-ar putea diminua, am aflat că datorită fructelor şi legumelor copiii dorm mai bine noaptea, au un comportament mai normal, cooperează mai bine cu medicii, adică nu mai au acele «tantrums» cum mai fac ei de la tratament. Au mai multe şanse să se dezvolte normal, iar sistemul lor imunitar are mai multe şanse să lupte cu boala şi cu efectele chimioterapiei. Ce am vrut a fost să găsim un remediu natural la aceste efecte ale chimioterapiei. Ceea ce-mi doresc este să le fie măcar un pic mai bine faţă de cum le este în general în spital când urmează tratamentul. Să nu mai aibă senzaţiile acelea de greaţă, să nu se mai chinuiască. Aşa a apărut Zi cu Fapte Bune, iar apoi a luat naştere Asociaţia Spitale Curate, pentru că trebuia să insitituționalizăm proiectul Zi cu Fapte Bune, astfel încât să aibă o oarecare credibilitate. Şi, totodată, ca să pot strânge fonduri de la companii private. Sorina Câmpean a fost cea alături de care am pus bazele proiectului şi care mă ajută mult în continuare. Zi cu Fapte Bune este un proiect care îşi propune să ajungă în toate spitalele din România, unde există copii bolnavi de cancer”, povesteşte Alexandra Răureanu, cea a cărei idee a fost proiectul Zi cu Fapte Bune, care îi consideră supereroi şi îi iubeşte pe toţi la fel, chiar dacă sunt zeci de copii bolnavi pe care îi vizitează săptămânal.

Ne puteți urmări și pe Google News

O animează feedback-ul pe care îl primeşte de la aceşti copii minunaţi. „Sunt absolut incredibili! Şi toată boala şi tot chinul prin care trec aceşti copii, sunt nedrepte, din punctul meu de vedere. Oamenii care donează pentru Zi cu Fapte Bune o fac pentru că aşa simt ei. Cei care dau, o fac pentru că simt. Mi se pare important să dai, dacă nu pentru alt motiv, atunci ca să-ţi exprimi recunoştinţa pentru ceea ce ai. Şi este bine să fim recunoscători, fiindcă nu se ştie mâine unde suntem. Fii recunoscător şi încearcă să dai din acea recunoştinţă măcar un pic mai departe, pentru că toate lucrurile astea oricum ţi se întorc. Şi nu este vorba numai despre bani. Pay it forward, adică!“, a încheiat Alexandra Răureanu.

Ziua de 1 iunie va fi cu siguranţă una a Faptelor Bune.