100.000 de euro pentru competiții absurde

100.000 de euro pentru competiții absurde

Atunci când nu ești stăpân și sigur pe cunoștințele proprii e normal să întrebi, să te consulți. Nu e nici o rușine. Poți să ceri ajutor și sfaturi de la colegi, colaboratori sau de la firme de consultanță specializate.

Mai toți nesigurii pe ei procedează astfel. În urmă cu câțiva ani, vreo cinci, din dorința de-a mișca ceva în sistemul competițiilor de fotbal, ignorând total colaboratorii din FRF, Plagiatus-Burleanu a optat pentru consultarea unei firme de specialitate olandeze pentru revigorarea lor.

Practica demonstra habarnismul. Avea în federație suficienți oameni care să-l îndrume. De fapt dorea o schimbare tocmai pentru a demonstra că nimic înaintea venirii sale la FRF nu a fost făcut cu cap și că fotbalul românesc a început odată cu așezarea sa pe jilțul aducător de avantaje personale.

OLANDEZII AU ÎNCASAT BANII ȘI AU DISPĂRUT

Pentru a evita cea mică posibilitate de asumare de către altcineva a vreunui merit intern a apelat personal la o firmă olandeză. S-au făcut ședințe, studii tehnice și de piață, s-au consultat reprezentanți media. Ce să mai, tot tacâmul.

Ne puteți urmări și pe Google News

După vreo trei luni, olandezii plătiți cu 100000 de euro au pus verdictul și au dat soluția. Au redus numărul de echipe la Liga a-I-a, au făcut o serie de 20 de echipe la Liga a-II-a, au inclus sistemul play-off și play-out și au luat banii fugind cât îi țin puterile de acest fotbal. A rămas Plagiatus singur, singurel. Bineînțeles că tot în capu’ la masă.

În parte i-a ascultat pe marii specialiști dar pașii următori s-au rezumat la puțul gândirii proprii. Ca orice habarnist, nefiind sigur pe nimic și pe nimeni a dus acțiunile mai departe cu asupra de măsură. Simplitatea gândirii și a cunoștințelor a făcut să apară în organizare lucruri stranii menite mai mult să bulverseze decât să ajute.

Acțiunile de la Casa fotbalului, referitoare și la competiți arată ca un fotbalist penibil care vrând să demonstreze că știe fotbal se apucă să dribleze excesiv și să tragă la poartă de la corner. În fotbal se spune că jocul simplu este cel mai greu. Așa și în competiții.

De exemplu, Regata Oxford- Cambridge se desfășoară la fel de peste 100 de ani. La fel Campionatul Angliei. Naturalețea și normalitatea unei competiții constă tocmai în simplitatea ei.

Plagiatus nu are de unde să știe că, conservatorismul, echilibrul și tradiția sunt elemente cheie într-o competiție. E normal. N-a participat niciodată. În scurtă vreme, gândirea din puț ne-a pus pe masa fotbalului un dezastru. De parcă nu erau suficiente lipsa infrastructurii, slaba calitate a arbitrajelor, a jucătorilor și a antrenorilor.

BARAJELE ÎN CALEA FOTBALULUI

În doar trei ani a revenit la 16 echipe la Liga a-I-a, a reușit să facă o serie de liga a II-A impară cu 21 de echipe, a redus numărul de meciuri la jumătate în Liga a III-A, a dat peste cap Liga elitelor la juniori. Colac peste pupăză, Plagiatus nu știa cum să împace capra promovărilor cu varza retrogradărilor. Fiind în mare ceață a decretat baraje.

Pe orizontală, pe verticală, circular și circumscris. Nicidecum tangențial. Baraje pentru promovare și pentru retogradare în toate ligile. Să moară Bibi și Europa de ciudă. A înjumătățit punctele în play-off și play –out la Liga a I-A, nu și la Liga a II-A. Acum, în plină competiție continuat să abereze că nu mai retrogradează nimeni din Liga a III-A, decizie nemaiîntâlnită.

Cei care doresc să acceadă în eșalonul al treilea, respectiv echipele județene trebuie să de-a și ele un baraj deși nu mai joacă fotbal de un an pe motiv de pandemie. Ba mai mult, decizia a venit pe data de 8 Aprilie , impunându-le acestora să barajeze pe data de 8 Mai. What?

În primul rând lipsește calitatea iar în cel de-al doilea nu se justifică graba. Pretextul este preocuparea federalilor pentru organizarea anostelor meciuri de la Euro la București, de parcă ele ar avea legătură cu fotbalul județean care este tutelat de către celebrele AJF-uri.

Putea foarte bine să se dispute competiți de la baza fotbalului și în luna Mai și în Iunie, chiar și în Iulie, dând astfel timp echipelor amatoare să se poată pregăti, nestresând ce nu e de stresat.

Amatorii din județe n-au timp nici de pregătire, nici de încropirea unor echipe și nici de testare Covid. E în noaptea minții felul în care decide competiția acest om cocoțat în cea mai înaltă funcție din fotbalul românesc.

DIN LIGA a III-A NU RETROGRADEAZĂ NIMENI. E UNICAT

Desigur, faptul că nu retrogradează nimeni din Liga a III-a bucură nespus membrii electori din acest eșalon. Li se ia o povară de pe umeri tuturor. Joacă fotbal ca să nu stea acasă și ca, conducătorii să aibă asigurat salariul de la Primărie. Aceștia exprimă 100 de voturi.

Comuniștii au făcut barajele de la Vidraru, Gura Apelor, Siriu, Bicaz, Porțile de Fier, Cinciș etc tocmai pentru acumula apa dătătoare de energie. Plagiatus Burleanu o face din neștiință și pentru acumularea energiei electorale. Voturile Trântorilor îi sunt necesare păstrării scaunului sub cur.