10 trucuri pentru un grătar ca la carte, de 1 Mai

10 trucuri pentru un grătar ca la carte, de 1 Mai

Vinerea viitoare este 1 Mai și cel mai bun prilej de distracție este tradiționalul grătar. Deși pare simplu, prepararea cărnii are și câteva secrete. Ei bine, iată câteva trucuri oferite de specialiști în domeniu, consultați de Food Story

1 LUCREAZĂ CURAT

Înainte de a asambla grătarul, ai grijă să cureți grilajul. Nu numai că preparatele se vor frige mai bine dacă procedezi astfel, dar vor avea și un aspect plăcut, uniform.

2 FII ORGANIZAT

Ne puteți urmări și pe Google News

Ai grijă ca toate ustensilele de care ai nevoie să fie la locul lor. Farfurii curate, spatula sau peria pe care trebuie să le așezi lângă tine.

3 UNGE GRĂTARUL

Dacă nu vrei ca toate ingredientele să se lipească, folosește ulei sau grăsimea în plus de la carne pentru a unge grătarul.

4 CONDIMENTEAZĂ CARNEA

Când vine vorba de pregătirea unui grătar, există câteva forme principale prin care poți oferi un gust aparte preparatelor. În primul rând, poți să marinezi carnea în compoziții care includ neapărat lichide acide și ierburi sau legume cu gust puternic. În al doilea rând poți pregăti sosuri gustoase din miere și sirop de arțar, pe care să le întinzi pe carne cu puțin timp înainte de a o lua de pe foc. Nu în ultimul rând, poți pregăti din muștar, ierburi și condimente o compoziție în care să înmoi carnea și care să formeze o crustă gustoasă deasupra acesteia.

5 LASĂ FUMUL SĂ CUPRINDĂ INGREDIENTELE

Indiferent de modul în care pregătești focul pentru grătar, lasă fumul să cuprindă carnea și să se impregneze în ea. În funcție de lemnul pe care îl folosești, mâncarea va avea un gust și un miros speciale.

6 AȘEAZĂ CORECT CARNEA

Unul dintre cele mai importante trucuri este să așezi carnea în funcție de zonele în care este distribuită căldura. Ține minte că, în general, mijlocul este cel mai fierbinte și lateralele au o temperatură mai scăzută. Profită de acest lucru și de tipul preparatului tău pentru a folosi cu înțelepciune zonele fierbinți. De exemplu, nu este recomandat să faci puiul prima dată și nici să-l așezi în mijloc deoarece riști să-l arzi. Dacă ai felii din carne de porc groase și cu puțină grăsime, pregătește-le pe ele mai întâi și poziționează-le în mijlocul grătarului.

7 NU ATINGE

Oricât ar fi de dificil, nu amesteca preparatele în mod constant. Întorsul, răsucitul, învârtitul nu-și au rostul când focul trebuie să pătrundă frumos și uniform carnea. Permite mâncării să prindă o crustă frumoasă și abia apoi întoarce- o pe partea crudă.

8 ATENȚIE LA TIMP

Chiar și după ce ai luat- o de pe grătar, mâncarea continuă să se gătească. Calculează cu atenție timpul și ia-o de pe foc când aproape arată așa cum îți dorești.

9 NU TE GRĂBI SĂ MĂNÂNCI

Nu te apuca imediat să mănânci. Micii, cârnații și friptura vor fi mai bune după 10 minute de odihnă.

10 STRÂNGE MIZERIA LĂSATĂ ÎN URMĂ

Acest ultim sfat nu are legătură cu prepararea grătarului, ci cu bunul simț. Este obligatoriu ca după ce faci grătarul să strângi resturile lăsate în urmă, mai ales că la un astfel de eveniment se consumă și o bere… la pet sau la cutie, ambalaje care nu trebuie lăsate la locul ospățului!