Filmul care l-a adus în atenţia publicului mondial pe Heath Ledger este destinat tinerilor, care au remarcat că se pot face filme atrăgătoare pentru ei şi fără scene de nuditate, violenţă şi glume grosolane. Pentru acest rol, Ledger a primit doar 100.000 de dolari.
Bianca (Larisa Oleynik) şi Kat Stratford (Julia Stiles) sunt două surori adolescente.
Aceasta e singura legătură dintre ele căci, în vreme ce Bianca este frumoasă, foarte îndrăgită de prieteni şi colegi şi dornică să-şi găsească un iubit, Kat este o adevărată scorpie, a cărei singură dorinţă pare a fi descurajarea oricărui băiat care ar încerca să se apropie de ea.
Iar regulile stricte din familie, impuse de tatăl lor, le încurcă teribil, căci Bianca nu are voie să aibă un prieten cât timp Kat nu are şi ea unul.
Orice naş îşi are naşul
Problemele fetei par însă să se apropie de sfârşit când unul dintre admiratorii ei se hotărăşte să găsească o soluţie. La sugestia unui prieten, îl mituieşte pe Patrick Verona (Heath Ledger), personajul misterios şi "trecut prin viaţă" al liceului, pentru a o cuceri pe Kat.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/AWmjzCZr0Jw" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
Fiind un tip introvertit şi preferând să se lipsească de compania colegilor de liceu, Patrick se simte atras de Kat, care pare să-i fie o parteneră potrivită, şi-şi ia rolul în serios. Astfel, îmbinând utilul cu plăcutul, hotărăşte să le dea o mână de ajutor Biancăi şi lui Cameron (Joseph Gordon-Levitt), răbdătorul ei iubit.
La 10 ani după sucesul de public pe care l-a înregistrat pelicula, a luat naştere serialul cu acelaşi nume care continuă povestea Biancăi şi a lui Kat. Singurul actor din distribuţia originală care a fost păstrat este interpretul severului tată al fetelor.
15.40 – HBO
Povestea lui Rapunzel

Animaţia realizată de Disney este considerată de critici una dintre cele mai bune ale ultimilor ani. “O poveste încâlcită" abordează subiectul într-un stil modern şi incitant, care stârneşte râsete, dar şi nostalgie.
Asta pentru că împleteşte foarte bine acţiunea şi comedia cu momentele romantice. Flynn Rider este un bandit cu mult farmec, căutat în tot regatul.
El este răpit de Rapunzel, o tânără captivă de mulţi ani în turnul în care se ascunde Flynn. Rapunzel a fost închisă acolo după ce, copil fiind, fusese vindecată prin puterea unei flori fermecate. Acum, fata caută şansa de a scăpa şi de a descoperi lumea. Flynn şi Rapunzel fac o înţelegere şi pun la cale un plan de evadare.
Ajutoarele lor sunt un cal super-poliţist, Maximus, un cameleon super-protector, Pascal, şi o gaşcă de tâlhari aspri. Personajelor dublate în limba română le dau viaţă Alina Chininie şi George Papagheorghe. Animaţia este foarte bine făcută, iar calitatea sunetului a uimit împătimiţii genului. Cursivitatea filmului reuşeşte să ţină în faţa ecranului şi un public mai matur.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/3rTTU9AQM3Y" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
19.00 – TV 1000
“Visătorii", o dramă erotică

Filmul lui Bernardo Bertolucci abordează o temă controversată şi reuşeşte să surprindă, în acelaşi timp, şi situaţia socială a Parisului de la sfârşitul anilor ’60, dar şi universul complet separat pe care şi l-au format trei tineri excentrici.
Povestea începe cu întâlnirea dintre Matthew şi fraţii gemeni Isabelle şi Theo. Când părinţii lor pleacă în vacanţă, cei doi îl invită pe Matthew să locuiască cu ei. Revoltele din oraş par să nu atingă trio-ul care petrece fiecare zi într-o atmosferă boemă condusă de jocuri erotice.
“Visătorii" este o analiză a relaţiilor, a geloziei, a superficialităţii şi a prieteniei. Noua experienţă schimbă modul lui Matthew de a privi lumea şi îl deviază de la calea lui. Cei trei par să nu poată fi separaţi de nimic, dar realitatea lumii din jurul lor riscă să le strice aranjamentul.
Protagoniştii filmului sunt Michael Pitt, Eva Green şi Louis Garrel. Filmul a fost prezentat în cadrul mai multor festivaluri de film din Europa şi a avut premiera americană la Sundance.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/YU1brBVMBkM" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
16.00 – TCM
Pe aripile vântului
Scarlett O’Hara (Vivien Leigh) reuşeşte să înfrunte Războiul Civil, Atlanta în flăcări, sărăcia, distrugerea mult-iubitei moşii Tara… Singurul lucru pe care nu-l poate accepta este că onorabilul Ashley, bărbatul pe care-l iubeşte, este căsătorit cu blânda Melanie. Dar, deşi în inima ei nu poate exista altcineva, Scarlett va fi cucerită de nonconformistul Rhett Butler (Clark Gable), fapt care-i va schimba viaţa.

Gary Cooper a refuzat rolul lui Rhett Butler, afirmând că filmul va fi cel mai mare eşec al Hollywoodului. Realitatea l-a contrazis. Pe lângă faptul că a fost recompensată cu nu mai puţin de zece Oscaruri, pelicula a reprezentat o premieră şi pentru că, pentru prima dată, o actriţă de culoare (Hattie McDaniel) a obţinut preţioasa statuetă pentru rol secundar.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/8mM8iNarcRc" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
21.00 – NATIONAL GEOGRAPHIC
"La vraci", tratamente originale cu leacuri băbeşti

Piers Gibbon porneşte într-o aventură în care se alătură suferinzilor care speră să se vindece cu ajutorul remediilor oferite de vindecătorii tradiţionali. Azi sunt prezentate cazul Jennei, care a suferit de atacuri de panică şi claustrofobie toată viaţa, şi al lui Dwight, chinuit de dureri lombare cronice, artrită şi apnee în somn.
Ei călătoresc alături de Piers în Africa pentru a afla dacă remediile străvechi pot vindeca ceea ce medicina occidentală nu a reuşit. Mai întâi, cunosc un vindecător care decide că cel mai bun mod pentru Jenna de a-şi depăşi anxietatea este să înghită inima încă bătând a unei găini proaspăt ucise. Un alt vindecător îi supune pe cei doi la o baie "purificatoare" în sângele unei capre.
19.00 – PRO CINEMA
Stare de spirit

În serialul redifuzat începând de astăzi de Pro Cinema, câţiva terapeuţi se confruntă cu problemele pacienţilor în timp ce încearcă să îşi rezolve dificultăţile din viaţa personală. Personajul principal al serialului este Ann Bellowes, interpretat de Lili Taylor, actriţă nominalizată la două Premii Emmy pentru rolurile din serialele “Sub Pământ SRL" şi “Dosarele X".
În primul episod, Ann află că soţul o înşală şi decide să îl părăsească şi să îl dea afară din clădirea în care lucrau amândoi. Îi propune la schimb biroul rămas gol unui avocat care acceptă imediat să intre în colectivul format numai din psihologi. Avocatul, pe care îl cheamă Barry White (ca pe faimosul cântăreţ), devine în scurt timp subiect de glumă pentru noii săi colegi.
22.00 – TCM
Robert Redford este “Candidatul"

Actorul interpretează rolul unui avocat, Bill McKay, care intră în cursa pentru un loc în Senatul american. El luptă împotriva unui republican cu mult mai multe şanse. Bill acceptă să intre în cursă cu condiţia să poată spune în campanie tot ceea ce gândeşte, mai ales că este cotat foarte prost în cursă. Totul se schimbă, însă, când şansele lui încep să se îmbunătăţească.
“Candidatul" este genul de film care trece testul timpului şi reuşeşte să captiveze publicul. Asta pentru că tratează modul în care se face politică, compromisurile din culisele acestei lumi şi cum schimbă ea oamenii. Filmul a fost realizat în 1972 şi este opera regizorului Michael Ritchie.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/9K78U6XsHsg" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
16.OO – PRIMA TV
Aventura lui Lewis alături de “Familia Robinson"
Un băiat orfan pe nume Lewis îşi doreşte din toată inima să îşi cunoască familia pe care nu a a avut şansa să o întâlnească vreodată.
El îl cunoaşte pe Willbur Robinson, un băiat care îl duce în viitor cu maşina timpului construită de el. Acolo găseşte, în familia Robinson, tot ceea ce şi-a dorit.

În acelaşi timp, află care este misiunea acestora: de a opri un răufăcător care încearcă să distrugă viitorul. Filmul “Familia Robinson" este inspirat de cartea “O zi cu Willbur Robinson".
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/3j8Fc59bFsE" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
15.00 – VIASAT HISTORY
Descoperirea lui Lennon
Documentarul aruncă lumină asupra curajoaselor idei ale artistului John Lennon.

Muzicianul avangardist este plasat în contextul lumii de azi de către contemporanii săi şi de către comentatori politici şi specialişti actuali în cultura pop. Filmul include interviuri cu Mark Ronson şi Paloma Faith.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/6tpVz0pI4hQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>
15.15 – PRO TV
Stăpânul Inelelor

Postul prezintă astăzi a doua parte a celei mai cunoscute trilogii a genului fantastic, “Stăpânul Inelelor". În “Cele două turnuri", aventura frăţiei care încearcă să salveze Pământul Mijlociu se desfăşoară pe două planuri.
Pe de o parte este urmărită călătoria lui Frodo şi Sam, care se îndreaptă spre Mordor să distrugă inelul, pe de altă parte este privită şi lupta pe care o dau ceilalţi eroi, conduşi de curajosul Aragorn, în speranţa că o să reuşească să îi ţină piept lui Sauron până când Frodo va duce la bun sfârşit misiunea lui.
Filmul din 2002 a fost nominalizat la şase categorii la Premiile Oscar şi a plecat acasă cu două trofee.
<iframe width="633" height="315" src="http://www.youtube.com/embed/LtKuUPK2BfQ" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Te-ar putea interesa și: