10 căi de a face față persoanelor care îți fac rău - SFATURI de la DR. Lillian Glass

10 căi de a face față persoanelor care îți fac rău - SFATURI de la DR. Lillian Glass

Tratând un subiect cu care se confruntă toți oamenii, indiferent de țară, educație, mediu social, dr. Glass explică în lucrarea sa ce sunt și cum pot fi combătute comportamentele nocive ale celor cu care interacționăm, fie în mediu familial, fie în cel profesional. Cercetarea sa despre oamenii toxici și informațiile publicate pe înțelesul tuturor se bazează pe o experiență vastă în domeniul comunicării, acumulată de dr. Glass de-a lungul unui traseu profesional fascinant

După succesul primului tiraj publicat în România, epuizat în foarte scurt timp de la lansare, Editura Trei revine în librării cu o reeditare a cărții 10 căi de a face față persoanelor care îți fac rău. Când te confrunți cu oameni toxici, de dr. Lillian Glass.

 

Iată 8 lucruri interesante despre cine este Lillian Glass și cum a ajuns să fie unul dintre cei mai apreciați speakeri despre relațiile interumane.

Ne puteți urmări și pe Google News

 

  • În Statele Unite ale Americii, dr. Lillian Glass este supranumită „First Lady of Communication”.
  • Ea a început practica privată în Beverly Hills, California. Inițial, a lucrat cu persoane care aveau dificultăți de vorbire. Pe parcurs, s-a orientat către domeniile de business și entertainment, în care și-a propus să-i ajute pe oameni să își îmbunătățească capacitățile de a vorbi în public sau în fața camerei de luat vederi.

 

  • Datorită abilității sale de a reproduce accente și dialecte vorbite în lume, dr. Lillian Glass a început să colaboreze cu multe vedete de la Hollywood care aveau nevoie să își însușească aceste calități de expresie pentru diverse roluri.

  • Expertiza sa în domeniul comunicării nonverbale și în cel al psihologiei comportamentului uman a fost, de asemenea, folosită de ea și de clienții săi actori cu scopul de a compune personaje memorabile pentru marele ecran. Printre cei mai cunoscuți actori cu care dr. Glass a lucrat se numără Sean Connery, Melanie Griffith, Nicholas Cage, Andy Garcia, Dolph Lundgren, Dolly Parton, Rene Russo, Julio Iglesias, Will Smith. Cea mai importantă transformare a realizat-o cu Dustin Hoffman în rolul unei femei, pentru celebrul film „Tootsie”.  Producția a fost recompensată cu 30 de nominalizări și cu 25 de premii, printre care și un Oscar.

 

  • Lillian Glass a colaborat și cu Caitlyn Jenner pentru a o susține în transformările prin care trece după operația de schimbare de sex. Mare parte din munca cu Caitlyn, având ca scop feminizarea ei, a pus accentul pe tiparele de vorbire, pe nuanțare, inflexiuni și pe gesturi. Dr. Glass spune că a folosit aceleași tehnici predate și lui Dustin Hoffman.
  • Ea este creatoarea sintagmei „oameni toxici”, folosită pentru a defini „orice persoană care ți-a înveninat viața, care nu te susține, care nu se bucură să te vadă cum te dezvolți și te bucuri de succes, care nu îți dorește binele. Pe scurt, el sau ea îți sabotează eforturile de a duce o viață fericită și productivă.”
  • Cursurile sale de coaching în domeniul public speaking au devenit o parte importantă a practicii sale. În plus, Dr. Lillian Glass oferă servicii de consiliere pentru cei care vor să rezolve aspecte tensionate în relațiile cu oamenii toxici din viața lor. „Ascultând nenumărate mărturisiri, am descoperit că există cu adevărat oameni care sunt dăunători pentru sănătatea mentală, emoțională și fizică a celorlalți. Am văzut oameni care ajunseseră să fie piele și os din cauza căsniciilor abuzive în care se aflau. Am văzut oameni care au ajuns la spital cu ulcer perforat, deoarece lucrau cu șefi malițioși și ostili. Am văzut cum viața unei persoane se vede consumată de prieteni toxici, care i-au înlocuit aproape toate gândurile cu unele negative”.

 

  • Dr. Glass este autoarea a 18 cărți și spune că datorită bestsellerului „Ba nu, ba da! Cum să punem capăt lipsei de comunicare dintre el și ea” lansat, de asemenea, la Editura Trei, a devenit conștientă de faptul că, în interacțiunile complexe dintre oameni, unii pot fi toxici pentru anumite persoane și benefici pentru altele. Aceaste nuanțe au fost observate de ea în timpul unui tur de promovare în Australia cu „Ba nu, ba da!”. „Ideea că anumite caracteristici sunt toxice pentru anumite persoane, iar altele nu, mi-a devenit perfect evidentă în cursul unui turneu de prelegeri pe care l-am făcut în Australia, pentru a-mi promova cartea  He Says, She Says: Closing the Communication Gap Between the Sexes.”

 

Care este povestea și cum a abordat această perspectivă în lucrările sale și în colaborările cu cei care i-au cerut ajutorul, cei interesați de acest subiect pot descoperi în cartea recent republicată la Editura Trei, 10 căi de a face față persoanelor care îți fac rău. Când te confrunți cu oameni toxici