Editura Evenimentul si Capital

Premierele Paradei de 1 Decembrie și principalele evenimente din weekend

Divizia 4 Infanterie
Autor: | | 1 Comentarii | 1392 Vizualizari

Ziua Naţională a României va fi sărbătorită în toată ţara cu defilări, concerte, ceai cald şi fasole cu cârnaţi. Ziua de sărbătoare se va încheia cu Hora Unirii, foc de artifi cii, dar şi concerte cu Delia şi Alexandra Stan

Se împlineşte un secol de la intrarea României în Primul Război Mondial, iar parada de 1 Decembrie va fi una a premierelor. Peste 3.000 de militari şi specialişti din Ministerul Apărării Naţionale, Ministerul Afacerilor Interne şi Serviciul Român de Informaţii, cu peste 300 de mijloace tehnice, dintre care 50 de aeronave, precum şi militari din mai multe ţări aliate sau partenere vor participa la Parada militară organizată cu ocazia Zilei Naţionale a României, în Piaţa Arcul de Triumf din Bucureşti. Vor fi prezenţi, de asemenea, veterani din Afganistan, reprezentanţi ai tuturor armelor, ai Jandarmeriei şi ai Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

Avioanele F16 achiziţionate în acest an de la Forţele Aeriene Portugheze vor brăzda pentru prima oară cerul Capitalei. Este vorba despre cele şase aparate de zbor multirol, care fac parte din Escadrila 53 “Warhawks”. O altă noutate este faptul că alături de soldaţii celor trei arme principale (forţele terestre, navale şi aeriene), vor defila şi studentele Institutului Medico- Militar Bucureşti.

Parada de 1 Decembrie va începe astăzi, la ora 11.00, şi va dura în jur de două ore. Militarii vor trece pe sub Arcul de Triumf, după ce în ultimii doi ani, festivităţile au avut loc în Piaţa Constituţiei.

Detaşamentul care va deschide parada este format din militari din cadrul Batalionului 2 Infanterie „Călugăreni”. Militarii vor avea o uniformă inovatoare, impermeabilă şi, în acelaşi timp, rezistentă la foc. Echipamentul urmează să intre, în 2017, în echiparea militarilor români.

Ziua Naţională, în ţară:

La Alba Iulia, manifestările vor începe de la ora 9.00, cu un program solemn, urmat de depunere de coroane. De la ora 13.00 va avea loc o paradă militară care va aduce pe Bulevardul 1 Decembrie 1918 transportoare blindate, tunuri, mașini de luptă și autospeciale. Parada va dura 60 de minute. Sărbătoarea se va se va încheia cu un foc de artificii și cu proiecţii 3D, în culorile naţionale, pe cerul Capitalei Marii Uniri, de la ora 22.00.

La Sibiu, din programul manifestărilor oficiale nu lipsesc spectacolul folcloric de la Sala Transilvania sau depunerile de coroane și flori. Anul acesta însă, sibienii nu vor vedea tradiționala paradă militară, dar o serie de manifestări vor marca programul zilei. Între orele 17.30-19.00 va avea loc o retragere cu torţe.

În Cluj, va fi organizată o paradă spectaculoasă. Manifestările dedicate Zilei Naționale vor debuta la ora 9.30, cu un Te- Deum în Catedrala Mitropolitană, iar la ora 10.00 va urma ceremonia de depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Avram Iancu. Imediat, va începe parada militară, care se va desfăşura pe traseul Bulevardul Eroilor-Piaţa Avram Iancu-Strada Dorobanţilor.

La Timișoara, 1 Decembrie va fi sărbătorită anul acesta printr-o paradă militară în fața Palatului Administrativ, dar și prin mai multe concerte în Piața Victoriei, cap de afiș fiind concertul susținut de Delia. Manifestările dedicate zi-lei de 1 Decembrie vor începe la ora 10.30, în fața Palatului Administrativ de pe bulevardul Revoluției din 1989, iar parada va începe de la ora 11.30. De la ora 17 manifestările se mută în Piața Victoriei, unde va fi deschis și Târgul de Crăciun. Seara se va încheia cu un foc de artificii

 La Brașov, autoritățile locale au anunțat o paradă militară pe Bulevardul Eroilor din centrul orașului. Ziua Națională va fi sărbătorită cu „Hora Unirii” și în Piața Sfatului, de la ora 12.00, și cu un spectacol folcloric, de la ora 12.30 la Centrul Cultural Reduta.

La Constanţa, autorităţile au pregătit un program special pentru Ziua Naţională, care va debuta la ora 9.00, cu depuneri de coroane în Cimitirul Eroilor. De la ora 11.00 manifestările vor continua în Piaţa Ovidiu, unde fanfara Forţelor Navale promite un spectacol inedit. Muzeele din Constanța vor fi deschise și vor avea intrare liberă.

La Oradea, manifestările dedicate Zilei Naționale a României se vor desfășura în Parcul 1 Decembrie, dar și în Piața Independenței. La ora 12.30 va începe parada cu personal şi tehnică militară, iar imediat după vor fi împărţite 2.700 de porţii de fasole cu ciolan pe platoul din faţa Casei de Cultură a Sindicatelor.

La Galați, în centrul orașului, de la ora 18.00 va răsuna muzica de fanfară. De la ora 20.30 pe scenă va urca trupa Vama, iar o oră mai târziu Alexandra Stan.

În Iași, manifestările vor debuta în Piața Unirii, la ora 10.00, cu un concert de muzică populară, iar ulterior, de la ora 11.00, va avea loc un Te Deum, o depunere de coroane, şi masa tradițională, cu 5.000 de porții de fasole și cârnați.

Fără defilare de 1 Decembrie în Bacău. În oraş se vor organiza doar ceremonii militare şi religioase. Manifestările vor debuta la ora 10.00, la Cimitirul Eroilor din strada Constanţei, cu un ceremonial militar şi religios.


FOTO;F16 FOTO: ADELIN PETRIŞORProgram special, la Antipa

Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” va fi deschis în perioada 1-4 decembrie. Instituţia, ce găzduieşte expoziția de fotografie „Wildlife România 2016”, îşi aşteaptă vizitatorii între orele 10.00 şi 18.00. Ultimul vizitator va intra în muzeu la ora 17.00.

Concert în Parcul Titan

Primăria Sectorului 3 îi invită pe bucureșteni să sărbătorească Ziua Națională a României în Parcul Titan. Accesul publicului este liber. Manifestările vor începe la ora 9.00 cu Maratonul Reîntregirii Neamului, o manifestare sportivă. Nu vor lipsi fanfara, defilare cu drapel, cântece patriotice, muzică, dansuri și costume reprezententative tuturor zonelor din România. Începând cu ora 17.00, pe scenă va urca Ansamblul „Rapsodia Carpaților”, sub bagheta maestrului Marin Alexandru, iar momentul solemn al evenimentului va fi realizat de Fanfara Angely’s, dirijor Marius Firca. Evenimentul se va încheia cu un spectacol de dans cu foc şi muzică live, inspirat de ritualurile româneşti străvechi, pe care le dezvoltă în forme artistice moderne Crispus & Cobzality.

FestiGAL la Sala Polivalentă

Astăzi şi mâine, de la 18.00, Sala Polivalentă găzduieşte FestiGal - un spectacol care aduce pe aceeași scenă vedete iubite din lumea muzicii, dar şi elemente de teatru, musical, circ și improvizație, dansatori și acrobați. Printre soliştii ce şi-au anunţat prezenţa se numără Smiley, Feli, Lora, Sore, Elena Gheorghe şi cea mai nouă trupă de băieți din România – SHOT. Regizorul spectacolui este Stefan Haves, un regizor american specializat pe scenarii de spectacole de circ. Publicul se va bucura de momente plăcute şi alături de Pavel Bartoş, Alina Eremia, Corina, Puya sau Anda Adam.

BZN vs Boney M, la Sala Palatului

Boney M și BZN vă așteaptă la „Bătălia Hiturilor”, un eveniment care va avea loc la Sala Palatului, pe 4 decembrie 2016, începând cu ora 20.00. Îndrăgitul grup olandez revine în România, după o perioadă în care nu credeau că vor mai putea performa în această formulă. „Blue Eyes”, „Dance, Dance”, „Twilight”, „Put on your Make- Up”, „Just an Illusion”, „Amore” sau „La Primavere” vor fi ascultate și fredonate în incinta Sălii Palatului. Totodată, Boney M, cei care au susținut de-a lungul timpului mai multe concerte în Romania, vor interpreta cele mai aplaudate și dansate piese ale lor.

Târg şi poveşti pentru copii, la Muzeul Satului

La mare sărbătoare românească, Asociaţia Tradiţia Militară din Bucureşti va prezenta publicului onoruri militare în costume militare de epocă. Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” vă invită, azi şi mâine, la Târgul de Ziua Naţională a României. Ateliere pentru familii cu copii (cu participare gratuită în limita locurilor disponibile) – decorat turtă dulce în culorile drapelului național cu Elisabeta Onu, confecţionat opinci cu meşterul Alexandru Ilinca și inițiere în podoabele populare cu Raluca Pascaru. Din târgul meșterilor populari veți putea achiziţiona obiecte de artă populară românească, produse bio și din gastronomia tradiţională. În perioada 3 – 18 decembrie, în fiecare sfârșit de săptămână, Muzeul Satului va organiza atelierul interactiv „Căsuța cu povești”, program destinat copiilor cu vârste cuprinse între 5 – 12 ani, dornici să asculte și să construiască poveşti.

Restricții de circulație în București

Astăzi vor fi instituite mai multe restricţii de circulaţie în zona de nord a Capitalei pentru desfăşurarea paradei militare. Între orele 04.00 – 16.00, va fi închisă circulaţia pe axul central al Șos. Kiseleff şi banda I de circulaţie, pe tronsonul cuprins între Piaţa Presei Libere şi Piaţa Arcul de Triumf și banda I pe Șos. București- Ploiești, sensul de mers Piața Presei Libere catre Fântâna Miorița, precum și banda IV pe Șos. București-Ploiești, sensul de mers Fântâna Miorița către Piața Presei Libere; - între orele 04.00 – 16.00, va fi închisă total circulaţia (gradual, în funcție de momentul sosirii tehnicii militare pentru paradă ) pe Șos. Kiseleff între Piața Arcul de Triumf şi Piaţa Victoriei, precum şi pe străzile adiacente, pe Bd. Al. Constantinescu, între Bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, Bd Mareşal Averescu între Bd. Mărăşti şi Arcul de Triumf, Bd Constantin Prezan între Piaţa Arcul de Triumf şi Piaţa Charles de Gaulle şi pe str. Ion Mincu între Bd. Aviatorilor şi Bd. Ion Mihalache. Traficul rutier va fi restricționat temporar și pe Bulevardul Poligrafiei, Bulevardul Mărăști și strada Clucerului, pe durata deplasării tehnicii. Va fi restricționată circulația și în pasajul de la Piața Presei Libere, pe sensul de deplasare către Piața Arcul de Triumf, traficul rutier fiind dirijat prin breteaua care accede în Piața Montreal.

Bookfest Brașov, cu noutăţi de sezon

O mulțime de surprize plăcute îi așteaptă pe vizitatorii celei de-a doua ediții a Salonului de Carte Bookfest Brașov, care va avea loc între 1 şi 4 decembrie, la Aula Universității Transilvania. Ultimul eveniment cultural de amploare al anului 2016, Bookfest Brașov propune o sărbătoare completă a cărții, aducând în orașul de la poalele Tâmpei circa 10.000 de volume, inclusiv toate noutățile relevante ale sezonului și oferind întâlniri cu autori români și internaționali îndrăgiți, precum și proiecții gratuite de film.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Social

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate