Editura Evenimentul si Capital

Vaticanul BINECUVÂNTEAZĂ o autoare lesbiană de cărți pentru copii despre părinții de ACELAȘI sex

Papa Francisc a arătat o atitudine oscilantă față de homosexualitate
Autor: | | 2 Comentarii | 681 Vizualizari

Italianca Francesca Pardi a trimis la Vatican cărțile sale pentru copii, condamnate de catolici și interzise de școli. Vaticanul i-a răspuns cu o scrisoare de binecuvântare.

Francesca Pardi este autoarea de cărți pentru copii despre homoparentalitate, în care le explică micuților că nu este nimic anormal să ai doi părinți de același sex. În același timp, Pardi este și editoare, împreună cu partenera sa de viață, a unor cărți precum „Cartea cea mare a familiilor” sau „De ce ai două mămici”.

În iunie, Pardi, care are patru copii, a trimis Papei Francisc un colet cu toate cărțile sale și ale partenerei de viață, plus fotografii ale familiei sale, dar și mostre ale condamnărilor pe care le-a primit pentru cărțile sale din partea unei organizații creștine.

Recent, primarul de centru-dreapta al Veneției, Luigi Brugnaro a interzis aceste cărți în școlile din orașul său.

Spre marea sa surpriză, Francesca Pardi a primit un răspuns semnat în numele Papei de un înalt responsabil de la secretariatul de stat al Vaticanului, în care i se „mulțumește pentru gestul său delicat” și i se trimite binecuvântarea apostolică ei, partenerei sale de viață și apropiaților lor.

Francesca Pardi s-a grăbit să scrie pe Twitter că a fost binecuvântată de Vatican, iar cazul a produs vâlvă pe rețelele de socializare.

Drept urmare, Vaticanul s-a grăbit să explice: scrisoarea nu a fost decât o confirmare de primire „într-un stil simplu și pastoral” care ar fi trebuit să rămână privată și care ura celor două editoare „o activitate tot mai rodnică în serviciul tinerelor generații și în difuzarea autenticelor valori umane și creștine”.

Însă doctrina Bisericii Catolice, de a condamna „teoria de gen”, nu s-a schimbat.

„Teoria de gen” este o ideologie care câștigă tot mai mult teren în Occident și care susține că omul nu se naște băiat sau fată, ci sexul său este determinat de mediul în care crește, de educație, de experiențele de viață. De aceea, copilului trebuie să i se asigure o educație „cât mai neutră”, pentru a alege singur ce vrea să fie: băiat sau fată, indiferent de sexul anatomic.

Mai mult, odată cu schimbările din viață, „teoria de gen” susține că este normal ca și omul să-și schimbe sexul, chiar de mai multe ori.

„Ne-a redat respectul și demnitatea”, s-a emoționat Pardi de răspunsul Vaticanului. „Nu este important pentru mine că acest mesaj vine de la Papă, nu sunt catolică. Dar este importantă să văd că nu sunt cu spatele la zid. Dialogul este posibil. Cărțile trebuie deschise, citite și, dacă e nevoie, trebuie criticate”, a declarat ea.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate