Editura Evenimentul si Capital

Unul din patru județe din țară nu mai are probleme cu CĂLDURA

Autor: | | 0 Comentarii | 859 Vizualizari

Circa 50.0000 de apartamente din Romania au fost debranşate, în 2015, acestea beneficiind acum de un sistem propriu de încălzire, în principal o centrală termică pe gaz, potrivit unui studiu Ariston. În ultimii cinci ani, peste 262.300 de familii au decis să renunţe la CET-uri, conform analizei citate.

Galați este în topul judeţelor unde s-au raportat cele mai multe debranşări, în 2015, circa 20.300 de apartamente figurând în acest județ ca debranşate. Pe locurile următoare în top se află şi județele Constanţa, cu peste 4.900 de apartamente, şi Prahova, cu peste 4.200 de apartamente.

În 2015 numărul apartamentelor din România care au renunţat la încălzirea în sistem centralizat şi, în majoritate, beneficiază acum de un alt tip de sistem de încălzire, a ajuns la 47.700, cu 58% mai mare comparativ cu 2014, când cifra s-a situat la circa 30.000 de apartamente. Studiile pe care le derulăm anual arată că românii înţeleg tot mai mult avantajele unei centrale termice proprii şi sunt tot mai receptivi către noile tehnologii, precum modelele în condensare, a declarat Cătălin Drăguleanu, country manager Ariston Thermo România, citând datele raportate de Autoritatea Naţională pentru Reglementare a Serviciilor Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC).

Conform aceluiași studiu, la finalul lui 2015, în 9 judeţe din ţară, din totalul de 42, întreaga populaţie era debranșată și folosea sisteme proprii de încălzire.

De asemenea, alte 12 judeţe mai au doar sub 10% din locuinţe racordate la CET-uri. Potrivit analizei, Bucureşti este oraşul care însumează peste 40% din totalul apartamentelor branşate la sistemul centralizat de încălzire din România.

Potrivit lui Cătălin Drăguleanu, în funcţie de oraş, românii care aleg instalarea unei centrale termice pe gaz pot face economii majore. Dacă la nivel naţional preţul mediu al gigacaloriei facturate către populaţie este de 225 de lei, cea produsă de o centrală termică în condensare ajunge la aproximativ 175 de lei.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Economie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate