Editura Evenimentul si Capital

Un milion de tineri europeni au răspuns la o anchetă despre modul în care văd ei viața și ce doresc de la viitor. Taurii au o zi interesantă, Vărsătorii, o zi liniștită │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 4902 Vizualizari

O întrebare, din anchetă, nu-mi dă pace: ”ca să ajungeți în posesia unui miliard de €, ați comite o crimă, prin apăsarea unui buton, care nu poate fi dovedită niciodată, nu veți suferi rigorile legii, rămâne un secret?”. 92% din tineretul Europei a răspuns: DA!

HOROSCOP  Pe 12 mai s-au născut: Florance Nightingale, Katherine Hepburn, Gabriel Faure, Emilio Estevez, Aurelian Andreescu, Dumitru Fărcaş, Jolt Kerestley, Constantin Ciopraga.

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Ioan Valahul, Epifanie al Ciprului şi Gherman, patriarhul Constantinopolului. Dezlegare la pește.

Tradiţional, în ”Kalendar”, 12 mai este “sărbătoarea uitată”, Harmanul Viermilor. Sf. Gherman, divinitate complexă, patron al grindinei, al ploilor mari, distructive, al animalelor mici, al gângăniilor şi al viermuitoarelor – trebuie cinstit cum se cuvine! (Olteanu).

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, curierul de la UE este plin de informații pe care le consider deosebit de importante:

18 radiodifuzori publici europeni au colaborat în cadrul proiectului  EBU, ”Generation What Europe” pentru tinerii între 18-34 de ani care au răspuns la o anchetă despre modul în care văd viața și ce doresc de la viitor. Aproape un milion de tineri au luat parte la ancheta axată pe întrebări (149 la număr) referitoare la familie, rude, societate, automobile, viitor, patrie și identitate.

Surprizele au fost de proporții. Astfel, 90% dintre tinerii europeni consideră că oamenii politici sunt corupți. Doar în Olanda și Irlanda , sunt 22% cei care cred că doar unii dintre politiceni sunt corupți. 82% dintre tineri nu au încredere în politică, cifrele fiind alarmante în Italia (94%), Grecia (92%) și Franța (92%). În Olanda și Germania, încrederea se cifrează la circa 62%. Dintre cei întrebați, 69% au declarat că vor să voteze și că ar fi nefericiți dacă nu ar avea acest drept. În ce privește încrederea tinerilor în media, doar în Germania se apropie de 39%, în timp ce în Marea Britanie, Italia și Grecia, este aproape de zero.

In ce privește atitudinea față de imigrație, pe ansamblu, 73% dintre tineri consideră că aceasta aduce un beneficiu societății, cu un sprijin considerabil în Spania (85%), Germania (83%) și Danemarca (83%). În general, femeile tinere sunt mai permisive cu imigrația decât bărbații. Două treimi din tinerii europeni declară că nu îi deranjează să vadă femei cu văl pe stradă. La întrebarea dacă ar putea trăi fără muzică, 98% răspund că nu, în timp ce 73% sunt fericiți dacă au cărți. 52% nu sunt foarte siguri că internetul le asigură fericirea ! Circa 79% declară că ar putea trăi foarte bine fără televiziune. În ce privește religia, doar 15% dintre tineri consideră că religia este necesară, este cheia fericirii lor. În ce privește viitorul, 72% consideră că își pot controla destinul, pe ansamblu, mai puțin încrezători fiind tinerii din Spania unde doar 38% au încredere în viitor, cei din Grecia (48%) și cei din Italia (43%). Ancheta desfășurată de o parte a radiodifuzorilor publici europeni a dezvăluit că mai mult de 60% dintre tineri nu ar lupta pentru a-și apăra țara, mai entuziaști fiind tinerii din Olanda, Marea Britanie, Republica Cehă și Irlanda. La sfârșitul anchetei jurnalistice, Ingrid Deltenre, directorul general al EBU a declarat că proiectul îi va ajuta pe radiodifuzori să se apropie de publicul tânăr și să-i ofere conținuturile adecvate. Romania nu s-a aflat în lotul țărilor participante la proiectul EBU.

Mai multe la: https://www.ebu.ch/news/2017/04/ebus-landmark-generation-what-project-reveals-picture-of-modern-european-youth

Referenta de specialitate care traduce și îmi expediază informațiile de la UE a avut amabilitatea să-mi trimeată întreg dosarul cu cele 149 de întrebări. Nu o să vedeți niciodată răspunsul la unele întrebări pentru că nu este politic corect. Ba mint, o să vedeți, pentru că îmi iau eu răspunderea să vă spun pe ce lume sunteți și ce lume va veni.

87% din tineretul Europei nu dorește să întemeieze o familie. 73% consideră că bisericile și catedralele ocupă inutil locații imobiliare valoroase. Homosexualii și lesbienele sunt persoane de invidiat, 71% susține asta. 56% și-ar eutanasia părinții bolnavi, dacă ar avea dreptul legal, ca să-i moștenească cât sunt tineri și se pot încă distra.

O întrebare nu-mi dă pace: ”ca să ajungeți în posesia unui miliard de Euro, ați comite o crimă, prin apăsarea unui buton, care nu poate fi dovedită niciodată, nu veți suferi rigorile legii, rămâne un secret?”. 92% din tineretul Europei a răspuns: DA!

65% consideră că ISIS, Califatul, nu exagerează. 54% din tinerele femei europene și-ar pune voal islamic ca să fie solidare cu surorile lor musulmane!  96% ar alege o activitate temporară, fără obligații, față de un loc stabil de muncă cu responsabilități. 97% consideră că taxele și impozitele față de stat sunt un abuz.

Și așa continuă până la a 149-a întrebare. Ancheta aceasta m-a îmbolnăvit! Ce lume amorală și imorală, ce Sodomă și Gomoră se profilează? Mai am o speranță, nebună, ca un ultim strigăt al rațiunii ultragiate: dacă tinerii europeni, milionul de tineri, au făcut mishto? Poate așa aș fi răspuns și eu la întrebări, dacă aveam 20 de ani, Dumnezeu știe!

Mă duc să răsfoiesc volumul IX al operelor complete ale lui Nae Ionescu, publicistica. Este uluitor și de mare mirare - paradoxala similitudine a problemelor de acum 80-90 de ani și din prezent. Și o să ascult muzică veche și bună. ”Enigma”, primul album, am pe undeva vinilul.

Apoi o să să schimb tastatura la laptop, cei de la serverconfig au fost așa de drăguți și mi-au trimis una nouă, gratis. Și ei mă citesc și au înțeles de ce am distrus tastatura. Mă răzbun pe săraca tastatură, de multele rele pe care le văd, le aud, sau le simt, este modul meu de asimilare, de convertire a energiei negative!

Nu este senin, tare aș fi stat la sfat cu stelele, dar poate mâine noapte, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

HOROSCOP

BERBEC  Toate domeniile sunt favorizate, mai puţin cele care ţin de iluziile pe care ţi le faci în relaţiile sentimentale, dar este o zi favorabilă schimbărilor, deciziilor din domeniul profesional. Apar în presă, pe net, fel de fel de veşti şi informaţii, care te îngrijorează. Analizează cu atenţie, unele nu te interesează - nu tot ce zboară se mănâncă, spune o vorbă de pe la noi! Adesea, şi astăzi este unul dintre acele cazuri, soluţia problemei se gaseşte în analiza atentă a descrierii faptelor, aşa că analizeaza situaţia cu multă atenţie. Astazi coopereaza, dar atentie la confesiuni. Nu te lega la cap, dacă nu te doare capul. 

TAUR  O zi interesantă, mai ales sub aspectul veştilor şi noutăţilor pe care le afli. Cumpărăturile sunt favorizate, este vineri, zi rituală de achiziții săptămânale şi împăcări sentimentale. Liberul arbitru contează! Dacă depinde de tine, amână tot ceea ce este important şi mai ales dacă este în legătură cu planurile tale de viitor. Dă curs şi rezolvă problemele urgente, minore. O zi mai obositoare decât de obicei. La serviciu poate si acasa ceva s-a încurcat şi lumea aşteaptă să rezolvi tu. Totuşi, o seara plăcută.  

GEMENI   Nu te enerva din cauza unor nimicuri sau a unor inexactităţi de comunicare.  Fii deosebit de precis în discuţii, sau în negocieri.  Ziua de astăzi este un prilej ca să recapeţi iniţiativa! Afişezi un surâs încântător, dezarmant! Aşa îi îmblânzeşti pe cei care vor să-ţi facă reproşuri. Solo, pe seară, ai vreo două oportunităţi, în duo te înţelegi cu partenerul mult mai bine! Concentrează-te, lasă confuzia pe alta data. Confuzie care iti sta bine uneori. Nu trebuie să schimbi nimic din proiectele pe termen lung.

RAC  Domeniul avantajat este cel al noului. Astăzi este ziua noutăţilor.  Atât în sensul de veste, informaţie, eveniment social cât şi cu înţelesul de obiecte, imagini, de oameni și locuri noi. Astăzi nu ai şanse foarte mari, nu te stresa, mâine este o nouă zi în care poţi avea mai mult noroc. Însă, o parte dintre Raci pot avea o zi obişnuită, fără probleme, statistic vorbind. Uneori ai nevoie de putina solitudine. Este o perioadă perfectă să-ti iei la revedere de la muncă și să te duci acasa sa te bucuri de „căldura” caminului. 

LEU  Te simţi în formă şi eşti gata pentru orice. Un val de optimism te cuprinde şi din nou vezi lucrurile „în mare şi în culori” cum spunea alt Leu, Napoleon Bonaparte! Nu pleca la drum lung! Ai unele dificultăţi în domeniul comunicării. Nu reuşeşti să te faci auzit... Încearcă să vorbeşti mai puţin şi repetă ceea ce te interesează, poate aşa mesajul tău este luat în consideraţie. Aspectele benefice sunt in cumpană astazi cu influenţe mai puţin favorabile, asa că ai astăzi o zi obositoare, dar placută! La serviciu, sau unde activezi, fii pragmatic şi nu contrazice şefii şi colegii seniori.

FECIOARĂ  Dimineaţă foarte dinamică, cu multă activitate în care se pot finaliza vechi dorinţe şi idei. Trebui să-ţi temperezi gama simţămintelor pentru că eşti într-o perioadă de hipersensibilitate. Eşti într-o formă fizică bună şi într-o dispoziţie pozitivă. Încerci să faci parte dintr-o poveste de succes, dar parcă ai fi invizibil! Insistă, convinge-i, norocul ajută pe cei curajoşi! De dimineaţă ai impresia că este o zi cam amestecată, dar trece repede, şi devine doar o amintire. După amiaza de vineri o poţi petrece făcând ceva sport, bazin sau sauna, ca să te relaxezi, scoţi toxinele şi poţi să mai dai jos din kilograme.

BALANŢĂ   Noi idei par să se contureze în cercul rudelor de sânge.  Prietenii, familia, anturajul este avantajat de stele. Poţi folosi prilejul ca să petreci o seară foarte plăcută în compania lor! Astăzi ai o intuiţie, un fler deosebit! Poţi să descifrezi unele motive ascunse ale celor din jurul tău. Aşa poţi să-i ajuţi, sau să-i eviţi, dacă sunteţi pe curs de coliziune a intereselor! Te simţi bine şi zâmbeşti tot timpul. Promovează propriile interese, bazându-te pe prietenii vechi. Astazi eşti plin de energie - energia de care ai atâta nevoie. Pe de altă parte este bine să foloseşti cât mai multe ocazii şi să te relaxezi.

SCORPION   O zi plăcută, cum nu ai mai avut de mult, dar trebuie să vrei şi tu să fie aşa. Lasă „înţepăturile” şi laudă-i pe cei dragi, concentrează-te cu entuziasm şi optimism pe ceea ce ai de făcut. În ultimul timp întâmplările şi evenimentele s-au bulucit în viaţa ta şi tu ai acţionat automat, fără multă gândire. Azi a venit timpul să-ţi faci un plan, să analizezi şi să decizi. Regaseşti un obiect pe care l-ai crezut pierdut. Sinceritatea şi spontaneitatea ta cuceresc imediat, doar ai tot interesul să fi plăcut de colegii de la serviciu. Lucrurile sunt foarte clare şi simple dacă doreşti să te simţi bine astăzi. Zâmbeşte şi soarele va străluci din nou!

SĂGETĂTOR  O parte dintre nativi trebuie să dea dovadă de diplomaţie ca să evite nişte conflicte inutile, probabil cu anturajul apropiat. S-ar putea să ai de mediat şi între două persoane din famile. Cei din jurul tău, partenerul, au atitudini care te surprind. Totuşi, oferă-le credit şi treci mai departe. Nu ridica tu primul piatra! Zvonurile din presă te îngrijorează şi te enervează. O zi obişnuită in care rutina te cam plictiseşte. O veste mai pe seara, dar nimic interesant, pâna la urma. Nu te enerva, oricum nu este la îndemana ta rezolvarea problemei cu care te confrunţi. Nimeni nu te obliga să le faci pe toate impecabil şi în timp record.

CAPRICORN   Cine se trezeşte foarte de dimineaţa, aceluia îi e foarte somn. Aceasta e toată filozofia şi ar fi bine să-ţi cruţi forţele în această zi de vineri, pentru că urmează un weekend obositoar. De ce să-ţi faci probleme? Fie că te enervezi, fie nu, eşti în aceiaşi situaţie! Fii calm, competent şi o să găseşti, cu siguranţă, o soluţie! Nu te repezi ca Eva la măr, la fructul cunoaşterii! Totuşi, o zi plină de satisfacţii pentru tine. Cei din jur recunosc că ai dreptate si iţi acceptă argumentele. O zi calmă şi fără prea mult efort.   

VĂRSĂTOR   Ziua de astăzi pare să fie foarte liniştită, chiar monotonă. Poţi folosi această zi de vineri ca să-ţi faci un bilanţ al lucrurilor pe care le ai de făcut, planuri pentru vacanţa de vară! Începi să-ţi dai seama că se cam abuzează de bunele tale intenţii! Mai ales dacă este vorba despre relaţii sentimentale, nu lăsa să se folosescă de tine, nu eşti “prostul” nimănui! Dimineaţa este dedicată in special lucrarilor urgente în care vei risipi multă energie. Stelele favorizează o seara relaxantă şi odihnitoare.

PEŞTI   Evenimente în jurul tău şi veşti de departe, poate de la rude aflate în străinătate. În registrul mediu, spre interesant. Nimic foarte important nu pare că se întâmplă în această perioadă! Azi, orice dificultate, cât de mică, te enervează. Se pare că ai ajuns la limită... Oboseala cronică, dar şi viaţa de guerrilla urbană, în care te aperi în fiecare moment de hoţi şi proşti! Ordine şi disciplină! Ai nevoie de ceva mai multă stabilitate. Foloseşte ziua ca să pui ordine în afacerile tale sentimentale. Ai timp, in sfârşit, să stai de vorba îndelung cu prieteni pe care nu i-ai vazut de mult şi pentru care eşti gata să pui masa.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate