Editura Evenimentul si Capital

Un milion de tineri europeni au răspuns la o anchetă despre modul în care văd ei viața și ce doresc de la viitor. Taurii au o zi interesantă, Vărsătorii, o zi liniștită │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 2 Comentarii | 4932 Vizualizari

O întrebare, din anchetă, nu-mi dă pace: ”ca să ajungeți în posesia unui miliard de €, ați comite o crimă, prin apăsarea unui buton, care nu poate fi dovedită niciodată, nu veți suferi rigorile legii, rămâne un secret?”. 92% din tineretul Europei a răspuns: DA!

 

HOROSCOP  Pe 12 mai s-au născut: Florance Nightingale, Katherine Hepburn, Gabriel Faure, Emilio Estevez, Aurelian Andreescu, Dumitru Fărcaş, Jolt Kerestley, Constantin Ciopraga.

 

În calendarul creştin-ortodox sunt Sfinţii: Ioan Valahul, Epifanie al Ciprului şi Gherman, patriarhul Constantinopolului. Dezlegare la pește.

Tradiţional, în ”Kalendar”, 12 mai este “sărbătoarea uitată”, Harmanul Viermilor. Sf. Gherman, divinitate complexă, patron al grindinei, al ploilor mari, distructive, al animalelor mici, al gângăniilor şi al viermuitoarelor – trebuie cinstit cum se cuvine! (Olteanu).

 

HOROSCOP  Dragi lupi, padawani și hobbiți, curierul de la UE este plin de informații pe care le consider deosebit de importante:

18 radiodifuzori publici europeni au colaborat în cadrul proiectului  EBU, ”Generation What Europe” pentru tinerii între 18-34 de ani care au răspuns la o anchetă despre modul în care văd viața și ce doresc de la viitor. Aproape un milion de tineri au luat parte la ancheta axată pe întrebări (149 la număr) referitoare la familie, rude, societate, automobile, viitor, patrie și identitate.

 

Surprizele au fost de proporții. Astfel, 90% dintre tinerii europeni consideră că oamenii politici sunt corupți. Doar în Olanda și Irlanda , sunt 22% cei care cred că doar unii dintre politiceni sunt corupți. 82% dintre tineri nu au încredere în politică, cifrele fiind alarmante în Italia (94%), Grecia (92%) și Franța (92%). În Olanda și Germania, încrederea se cifrează la circa 62%. Dintre cei întrebați, 69% au declarat că vor să voteze și că ar fi nefericiți dacă nu ar avea acest drept. În ce privește încrederea tinerilor în media, doar în Germania se apropie de 39%, în timp ce în Marea Britanie, Italia și Grecia, este aproape de zero.

 

In ce privește atitudinea față de imigrație, pe ansamblu, 73% dintre tineri consideră că aceasta aduce un beneficiu societății, cu un sprijin considerabil în Spania (85%), Germania (83%) și Danemarca (83%). În general, femeile tinere sunt mai permisive cu imigrația decât bărbații. Două treimi din tinerii europeni declară că nu îi deranjează să vadă femei cu văl pe stradă. La întrebarea dacă ar putea trăi fără muzică, 98% răspund că nu, în timp ce 73% sunt fericiți dacă au cărți. 52% nu sunt foarte siguri că internetul le asigură fericirea ! Circa 79% declară că ar putea trăi foarte bine fără televiziune. În ce privește religia, doar 15% dintre tineri consideră că religia este necesară, este cheia fericirii lor. În ce privește viitorul, 72% consideră că își pot controla destinul, pe ansamblu, mai puțin încrezători fiind tinerii din Spania unde doar 38% au încredere în viitor, cei din Grecia (48%) și cei din Italia (43%). Ancheta desfășurată de o parte a radiodifuzorilor publici europeni a dezvăluit că mai mult de 60% dintre tineri nu ar lupta pentru a-și apăra țara, mai entuziaști fiind tinerii din Olanda, Marea Britanie, Republica Cehă și Irlanda. La sfârșitul anchetei jurnalistice, Ingrid Deltenre, directorul general al EBU a declarat că proiectul îi va ajuta pe radiodifuzori să se apropie de publicul tânăr și să-i ofere conținuturile adecvate. Romania nu s-a aflat în lotul țărilor participante la proiectul EBU.

Mai multe la: https://www.ebu.ch/news/2017/04/ebus-landmark-generation-what-project-reveals-picture-of-modern-european-youth

 

Referenta de specialitate care traduce și îmi expediază informațiile de la UE a avut amabilitatea să-mi trimeată întreg dosarul cu cele 149 de întrebări. Nu o să vedeți niciodată răspunsul la unele întrebări pentru că nu este politic corect. Ba mint, o să vedeți, pentru că îmi iau eu răspunderea să vă spun pe ce lume sunteți și ce lume va veni.

 

87% din tineretul Europei nu dorește să întemeieze o familie. 73% consideră că bisericile și catedralele ocupă inutil locații imobiliare valoroase. Homosexualii și lesbienele sunt persoane de invidiat, 71% susține asta. 56% și-ar eutanasia părinții bolnavi, dacă ar avea dreptul legal, ca să-i moștenească cât sunt tineri și se pot încă distra.

 

O întrebare nu-mi dă pace: ”ca să ajungeți în posesia unui miliard de Euro, ați comite o crimă, prin apăsarea unui buton, care nu poate fi dovedită niciodată, nu veți suferi rigorile legii, rămâne un secret?”. 92% din tineretul Europei a răspuns: DA!

 

65% consideră că ISIS, Califatul, nu exagerează. 54% din tinerele femei europene și-ar pune voal islamic ca să fie solidare cu surorile lor musulmane!  96% ar alege o activitate temporară, fără obligații, față de un loc stabil de muncă cu responsabilități. 97% consideră că taxele și impozitele față de stat sunt un abuz.

 

Și așa continuă până la a 149-a întrebare. Ancheta aceasta m-a îmbolnăvit! Ce lume amorală și imorală, ce Sodomă și Gomoră se profilează? Mai am o speranță, nebună, ca un ultim strigăt al rațiunii ultragiate: dacă tinerii europeni, milionul de tineri, au făcut mishto? Poate așa aș fi răspuns și eu la întrebări, dacă aveam 20 de ani, Dumnezeu știe!

 

Mă duc să răsfoiesc volumul IX al operelor complete ale lui Nae Ionescu, publicistica. Este uluitor și de mare mirare - paradoxala similitudine a problemelor de acum 80-90 de ani și din prezent. Și o să ascult muzică veche și bună. ”Enigma”, primul album, am pe undeva vinilul.

 

Apoi o să să schimb tastatura la laptop, cei de la serverconfig au fost așa de drăguți și mi-au trimis una nouă, gratis. Și ei mă citesc și au înțeles de ce am distrus tastatura. Mă răzbun pe săraca tastatură, de multele rele pe care le văd, le aud, sau le simt, este modul meu de asimilare, de convertire a energiei negative!

 

Nu este senin, tare aș fi stat la sfat cu stelele, dar poate mâine noapte, pentru că mâine este, în definitiv, o altă zi!

 

                                                       ⃰    ⃰    ⃰

 

HOROSCOP

 

BERBEC  Toate domeniile sunt favorizate, mai puţin cele care ţin de iluziile pe care ţi le faci în relaţiile sentimentale, dar este o zi favorabilă schimbărilor, deciziilor din domeniul profesional. Apar în presă, pe net, fel de fel de veşti şi informaţii, care te îngrijorează. Analizează cu atenţie, unele nu te interesează - nu tot ce zboară se mănâncă, spune o vorbă de pe la noi! Adesea, şi astăzi este unul dintre acele cazuri, soluţia problemei se gaseşte în analiza atentă a descrierii faptelor, aşa că analizeaza situaţia cu multă atenţie. Astazi coopereaza, dar atentie la confesiuni. Nu te lega la cap, dacă nu te doare capul. 

 

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate