UCRAINA. Parlamentul aprobă o MOBILIZARE PARȚIALĂ pentru a face față RUSIEI

UCRAINA. Parlamentul aprobă o MOBILIZARE PARȚIALĂ pentru a face față RUSIEI

Rada Supremă a Ucrainei (Parlamentul unicameral) a aprobat, azi, o mobilizare parţială pentru a face faţă „ingerinţei Rusiei în afacerile interne ale Ucrainei”.

Un număr de 275 de deputaţi au aprobat această mobilizare cerută de preşedintele interimar Oleksandr Turcinov, având în vedere „agravarea situaţiei politice în ţară şi ingerinţa Rusiei în afacerile interne ale Ucrainei”, scrie AFP, citată de Agerpres.

Treizeci şi trei de deputaţi nu au participat la vot, în timp ce niciunul dintre cei prezenţi nu a votat împotrivă.

Preşedintele interimar a subliniat că vor fi mobilizate, în principal, persoanele care se vor oferi în mod voluntar, precum şi specialişti care şi-au efectuat deja stagiul militar. Economia CRIMEII în cifre și date - turism, petrol și gaze Nu se mizează pe tinerii care abia au atins vârsta de 18 ani, a mai spus Turcinov, conform Interfax-Ukraina.

Ne puteți urmări și pe Google News

Secretarul Consiliului pentru Securitatea Naţională şi Apărare, Andrii Parubii, a indicat că 20.000 de persoane sunt aşteptate să se înroleze în Garda Naţională şi încă 20.000 vor fi chemate sub arme în cadrul mobilizării parţiale. Mobilizarea se desfăşoară în termen de 45 de zile de la data intrării în vigoare a legii. Citiţi mai mult: Moscova: Parlamentul va adopta toate legile necesare pentru includerea rapidă a Crimeii în componența Federației Ruse În paralel, Duma de Stat, Camera inferioară a Parlamentului federal rus, va adopta „cât mai curând posibil” o lege ce va permite Crimeii, care a votat cu o majoritate covârșitoare în favoarea alipirii la Rusia, în referendumul de duminică, să adere la Federația Rusă. Liderul secesionist al Crimeii, Serghei Aksionov, şi-a anunţat azi, într-o postare pe Twitter, plecarea spre Moscova, unde mâine preşedintele rus Vladimir Putin va adresa un mesaj, pe tema Crimeii, Camerelor reunite ale Parlamentului rus.

Președintele SUA, Barack Obama, a annțat înghețarea conturilor unor oficiali ruși și ucraineni implicați în incursiunea Moscovei în Crimeea, anunță BBC. Printre cei șapte oficiali care vor fi sancționați de SUA se numără: Serghei Aksionov, actualul lider din Crimeea, Dmitri Rogozin, vicepremierul Rusiei, Valentina Matviyenko, președintele Camerei superioare a Parlamentului rus.