Editura Evenimentul si Capital

Traian Băsescu: "Voi da în judecată pe oricine mai lansează în spațiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul răpirii jurnaliștilor"

Traian Băsescu
Autor: | | 10 Comentarii | 2579 Vizualizari

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus, vineri, că aducerea lui Munaf în țară ”înseamnă lucrul dus până la capăt de Statul Român”, precizând că România a trecut cu succes ”examenul voinței de a urmări infractorii până în pânzele albe”. Băsescu a mai precizat că în ultimii zece ani au fost lansate în spaţiul public minciuni la adresa sa, legat de răpirea jurnaliştilor şi a spus că va da în judecată pe oricine va lansa aceste minciuni.

”Ticăloşilor – cine spuneaţi că tremură? În sfârșit, cazul răpirii ziariștilor în Irak pare să se fi încheiat, repet, pare să se fi încheiat, odată cu aducerea în țară a lui Mohammad Munaf. Pentru mine, înseamnă lucrul dus până la capăt de Statul Român şi trebuie spus că România a dat examenul voinței de a urmări infractorii până în pânzele albe, examen pe care l-a trecut cu succes. Acum vom putea discuta şi alte faţete ale cazului. Eu am constiinţa împăcată că mi-am facut datoria”, a scris fostul preşedinte, pe Facebook.

Traian Băsescu a mai spus că în ultimii zece ani au fost lansate minciuni la adresa sa, legat de răpirea jurnaliştilor în Irak.

"De zece ani, propagandişti ai minciunii, politicieni (în mod egal pesediști şi liberali), ziarişti, analiști, avocați ai infractorilor Omar Hayssam şi Mohammad Munaf, precum şi alte specii şi specimene au proferat în spațiul public tot soiul de minciuni la adresa mea legat de răpirea celor trei ziarişti în anul 2005 în Irak. Ba că eu însumi am organizat răpirea, ba că am furat banii de răscumpărare şi i-am împărțit cu Coldea şi cu generalul american Petreus, ba că l-am lăsat pe Omar Hayssam să fugă şi că tremur de teama revenirii infractorului în țara, ba, mai nou, că tremur de spaima aducerii în țară a complicelui la răpire Mohammad Munaf. În plus, declarațiile acestor doi ticăloși - Hayssam şi Munaf - sunt rostogolite şi servite populației drept acuzaţii împotriva mea de aceiași propagandişti ai minciunii.

De fapt, toți acești propagandişti mincinoși sunt aceia care şi-au dorit ca Hayssam să nu mai revină niciodată în ţară, sunt cei care au răsuflat ușurați când, în 2006, au aflat că Hayssam a reușit să fugă, sunt cei cu care Hayssam a făcut privatizări şi, în egală măsura, politică, sunt cei cu care Hayssam mergea la vânătoare sau în deplasări, sunt cei pe care Hayssam i-a sponsorizat în campanii, sunt cei care "i-au făcut rost" de un cancer la prostată pentru a-l scoate din penitenciar etc, etc.

Nu exclud însă posibilitatea ca printre detractori să fi fost şi jurnaliști de bună credință care chiar să fi crezut că un șef de stat poate coborî atât de jos încât să binecuvânteze o astfel de înscenare, sau să își bage labele în resursele financiare alocate operațiunii. Dar asta nu este treaba mea, ci ține de moralitatea lor".

Traian Băsescu i-a atenţionat pe "amatorii de afirmaţii mincinoase" că va va da în judecată pe oricine va lansa în spaţiul public minciuni la adresa sa, în cazul răpirii jurnaliştilor.

La toate aceste minciuni, vă răspund simplu:

"1. Ordinul către unele structuri de securitate de aducere în țară cu orice preț şi orice risc a lui Hayssam şi Munaf a fost dat de mine şi mi-am asumat riscul politic al acestui ordin în alternativa eșecului. 2. Aducerea în țară a celor doi infractori nu ar fi fost posibilă fără intervenția politică pe care am făcut-o la cele mai înalte nivele, cu consecvenţă, mai bine de opt ani (ca de altfel şi în cazul aducerii lui Popa din Indonezia). 3. Structurile de securitate românești au fost deplin loiale obiectivelor stabilite de-a lungul celor opt ani de eforturi pentru readucerea în ţară a celor doi condamnați, contribuind decisiv la înfăptuirea justiției.

Din aceste motive, îi atenționez pe amatorii de afirmații mincinoase pe acest subiect că, acum, după aducerea în ţară şi a lui Munaf, voi da în judecată pe oricine mai lansează în spațiul public minciuni la adresa mea legate de subiectul răpirii jurnaliștilor.

Inclusiv C.V. Tudor va avea parte de o acțiune în instanță pentru denunț calomnios".

...


EVZ a publicat luna aceasta serialul "Misterele răpirii jurnaliştilor din Irak". În patru episoade, Evenimentul zilei a prezentat cele mai importante momente ale evenimentului care a ţinut prima pagina a ziarelor din România, în anul 2005.

Filmul întregii Operațiuni de Salvare, prezentat de Traian Băsescu

Operaţiunea serviciilor secrete românești și străine, petrecută în urmă cu 10 ani. Așa cum am prezentat în numărul anterior, Parchetul General a luat decizia să redeschidă Dosarul „Răpirea jurnaliștilor” arătând că împotriva fostului președinte Traian Băsescu există o plângere cu acuze grave. Citeşte continuarea AICI.


Un dosar fierbinte, redeschis de procurori după 10 ani. Au dispărut banii de răscumpărare?

Un dosar redeschis de procurori în martie 2015, pune din nou în discuție publică desecretizarea documentelor legate de celebra răpire a ziariștilor Ohanesian, Ion și Mișoci. Unul dintre partizanii ideii este fostul președinte Traian Băsescu care susține că a fost vorba de o „operațiune strălucită a unui stat care și-a apărat cetățenii”. Citeşte continuarea AICI.


Cine vorbește prima dată de bani în schimbul ostaticilor

Știrea-bombă de acum 10 ani a făcut înconjurul lumii: La 28 martie 2005, trei jurnaliști români au fost răpiți în Irak împreună cu ghidul lor, irakianul Mohammad Munaf. Au fost eliberați după 55 de zile de captivitate, după intense negocieri ale statului român cu răpitorii. Atât în timpul deținerii jurnaliștilor Marie-Jeanne Ion, Sorin Mișcoci, Ovidiu Ohanesian, cât și după eliberarea lor, presa a semnalat multe neconcordanțe între fapte și declarații despre ceea ce a numit „Criza ostaticilor” și a încercat să afle cât mai multe lucruri despre ce s-a întâmplat în Bagdad. Citeşte continuarea AICI.


JURNALISTA din FRANŢA care a fost captivă în acelaşi BECI cu ziariştii români şi i-a ţinut pe LINIA de PLUTIRE

Unul dintre cele mai interesante tablouri din povestea Răpirii din Irak este cel în care apare Florance Aubenas, jurnalistă la ziarul francez „Liberation”, ținută ostatică de același grup de irakieni ca și Marie Jeanne Ion, Sorin Mișcoci și Ovidiu Ohanesian. Citeşte continuarea AICI.

...


Citeşte şi: Bugetul SIE a fost suplimentat cu 9,8 MILIOANE DE DOLARI imediat după recuperarea ziariștilor răpiți în Irak. Aceștia să fie banii de răscumpărare? Ce răspuns a dat SIE
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate