Ford a lansat astăzi producţia modelului B-Max la uzina din Craiova. Traian Băsescu - primul client

Ford a lansat astăzi producţia modelului B-Max la uzina din Craiova. Traian Băsescu - primul client

Ford a lansat astăzi producţia oficială a monovolumului compact B-Max, un model prezentat în primăvară, la Salonul auto de la Geneva. Primele B-Max-uri asamblate la Craiova vor ajunge la clienţii care vor plăti minim 13.400 de euro (preţul minim) odată cu venirea toamnei.

UPDATE: 15.06. Stephen Odell, preşedintele Ford Europa, a declarat în faţa jurnaliştilor prezenţi la eveniment că nu ştie câte maşini vor fi produse până la finele acestui an la uzina din Craiova.

Şeful Ford a continuat să surprindă, spunând că nu poate estima câte B-Max-uri vor fi vândute în România în 2013.

UPDATE: 14.10. Traian Băsescu a primit un Ford B-Max roşu! Cheile maşinii, împreună cu o factură proforma, i-au fost înmânate de şeful Ford Europa, Stephen Odell.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele s-a urcat în monovolumul oltenesc şi a ieşit în curtea fabricii Ford.

Traian Băsescu mai are un SUV Duster de aceeaşi culoare, primit de la Dacia. UPDATE: 14.05. Stephen Odell, preşedintele Ford Europa, prezent la eveniment: "Vom produce un al doilea motor la uzina din Craiova, în cel mai scurt timp".

Este vorba de o unitate alimentată cu benzină, de 1.5 litri, care va intra în portofoliul fabricii olteneşti, alături de "micul gigant" 1.0 Ecoboost, recent laureat cu titlul de "Motorul Internaţional al anului". UPDATE: 13.57. Preşedintele a ţinut un discurs în faţa celor strânşi în uzina Ford pentru lansarea lui B-Max. Băsescu a punctat: "vreau să fiu primul care cumpără un Ford produs la Craiova". UPDATE: 13.37. Traian Băsescu a ajuns la fabrica Ford din Craiova. Preşedintele a fost întâmpinat de şefii Ford pe Europa.

După câteva amabilităţi, şeful statului a intrat în uzină şi s-a deplasat spre şcena amenajată în interior pentru acest eveniment. Băsescu a trecut chiar prin faţa liniei de producţie dedicate Fordului oltenesc.

UPDATE: 12.30. Traian Băsescu este aşteptat la 13.30 la uzina Ford din Craiova. Preşedintele va participa la pornirea liniei de producţie dedicată modelului B-Max.

A fost mai întâi motorul 1.0 Ecoboost. A venit acum rândul marii vedete - B-Max.

Ford lansează astăzi producţia oficială a monovolumului compact B-Max, un model prezentat în primăvară, la Salonul auto de la Geneva.

Primele B-Max-uri asamblate la Craiova vor ajunge la clienţi odată cu venirea toamnei.

Cea mai ieftină versiune - 1.4 - 90 CP Ambiente - va costa 13.400 de euro cu TVA inclusă. Vârful de gamă are un preţ mare pentru o maşină atât de mică: 17.650 de euro.

Ford vizează asamblarea unui număr de 60.000 de unităţi B-Max, până la finele anului. Producătorul american şi-a propus să crească producţia de B-Max, în 2013, până la 100.000 de unităţi.

Ford B-Max are 4,06 metri lungime şi 1,59 metri înălţime. Modelul cu cinci locuri vine cu o gamă de şase motoare. De departe cel mai interesant propulsor este "benzinarul" turbo de numai un litru (1.0 Ecoboost), cu trei cilindri, care poate livra 100 sau 125 de cai-putere.

Monovolumul american fabricat la Craiova compensează lipsa gabaritului cu spectaculosul sistem de acces la bord - o simbioza reuşită între portierele "clasice", cu balamale, şi cele culisante, din spate.

Găselniţa care scoate definitiv B-Max-ul din anonimat este absenţa montantului B (stâlpul aflat între cele două rânduri de uşi). A contribuit: Robert Stan

CITEŞTE ŞI:

Noul Ford B-Max poate fi comandat! Totul despre preţuri, dotări şi versiuni 1.0 Ecoboost, motorul care trimite dieselul în desuetudine