Editura Evenimentul si Capital

TOP-ul BOBOTEZEI. Locurile în care se strâng CEI MAI MULȚI credincioși. Peste 2.000 de jandarmi asigură liniștea la sărbătoarea BOTEZULUI DOMNULUI

Peste 2.0000 de jandarmi asigură ordinea în ziua de Bobotează (Foto:Libertatea)
Autor: | | 0 Comentarii | 134 Vizualizari

În fiecare an, la procesiunile religioase prilejuite de sărbătorirea Bobotezei participă peste 200.000 de persoane. Jandarmeria Română a anunțat care sunt județele în care se înregistrează cel mai mare număr de credincioși.

Constanţa, Tulcea, Brăila şi Galaţi sunt judeţele unde se înregistrează cei mai numeroşi participanţi la manifestărilor religioase prilejuite de Sărbătorirea Botezului Domnului (Boboteaza), transmite Jandarmeria Română. 

Peste 2.000 de jandarmi vor asigura, la nivelul ţării, măsurile de ordine publică pentru desfăşurarea în bune condiţii a procesiunilor religioase.

Dintre aceștia, aproximativ 300 de jandarmi vor acționa în Capitală, fiind prezenți la Catedrala Patriarhală de pe Dealul Mitropoliei, precum şi la alte 23 de lăcaşe de cult din Municipiul Bucureşti.

Jandarmii au ca principală misiune asigurarea protecției participanților, precum și prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale ce pot tulbura ordinea și siguranța publică.

Pentru prevenirea aglomerărilor de persoane în zonele de distribuire a apei sfinţite, vor fi create culoare special amenajate pentru accesul credincioșilor.

Măsurile de ordine

Jandarmii au transmis și măsurile pe care le ia în cele patru județe în care se așteaptă cel mai mare aflux de participanți la slujba de Bobotează și tradiționala aruncare în apă a crucii.

În municipiul Constanţa, aproximativ 200 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică pe timpul procesiunii religioase organizate de Arhiepiscopia Tomisului, pe traseul Catedrala Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel – portul Tomis, unde va avea loc slujba de sfinţire a Agheasmei Mari şi tradiţionala aruncare a crucii în mare.

În municipiul Brăila, peste 100 de jandarmi vor veghea la ordinea şi siguranţa publică, pe timpul procesiunii religioase oficiate de Î.P.S. Casian Crăciun, Episcopul Dunării de Jos, dar şi în zona Esplanadei Dunării, unde va avea loc tradiţionala aruncare a crucii în apele Dunării.

În municipiul Tulcea, peste 50 de jandarmi vor asigura măsurile de ordine publică în zona Falezei Dunării, unde se va desfăşura procesiunea religioasă specifică Bobotezei.   La Galaţi, 80 de jandarmi vor fi prezenţi pe faleza Dunării (zona Elice), pentru a asigura ordinea  publică pe timpul desfasurarii slujbei religioase, prilejuite de sărbătoarea Botezului Domnului.

Recomandările jandarmilor

Jandarmeria Română recomandă ca cetăţenii care intenţionează să ia parte la aceste manifestări religioase să manifeste calm, înţelegere, să adopte un comportament civilizat, să respecte indicaţiile jandarmilor, să acorde o atenţie sporită modului de păstrare şi asigurare a bunurilor şi obiectelor personale.

De asemenea, să evite conflictele de orice natură şi să anunţe cea mai apropiată patrulă de jandarmi dacă observă persoane cu comportament antisocial.

Cetăţenii pot apela non-stop la sprijinul jandarmilor, apelând numărul unic de urgenţă 112.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate