Toader îi dă REPLICA lui Iohannis. Scandalul REVOCĂRII Laurei Kovesi ATINGE următorul nivel. „A zis bine”

Toader îi dă REPLICA lui Iohannis. Scandalul REVOCĂRII Laurei Kovesi ATINGE următorul nivel. „A zis bine”

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu dă înapoi, după declarațiile făcute în urmă cu câteva zile de președintele Klaus Iohannis, după publicarea motivării CCR, din cazul speței care îl obligă pe șeful statului să o demită pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi. Fostul judecător al instanței constituționale îi răspunde scurt liderului de la Cotroceni.

După ce Iohannis criticase situația în care România ar putea avea un „superministru al Justiției”, la cererea jurnaliștilor, Toader a comentat: „A zis bine!”, relatează Digi 24

Declarațiile lui Iohannis veniseră în contextul în care fusese întrebat, marți, cum vede posibilitatea unei demisii a șefei DNA ca mijloc de a detensiona situația.

„Lucrurile au fost scrise într-o motivare a deciziei CCR şi ele trebuie să primească un răspuns. Nu putem să stăm şi să ne întrebăm: bun, şi acum ce-i cu procurorii, şi acum ce-i cu lupta anticorupţie? Nu, lupta anticorupţie trebuie să continue, procurorii trebuie să fie independenţi, în niciun caz nu pot fi controlaţi politic, nu putem să avem un superministru care dictează preşedintelui ce să facă. Deci, aceste lucruri sunt foarte importante de lămurit, altfel rămânem cu o incertitudine care agravează lucrurile, în loc să le lămurească”, a spus Iohannis.

Ne puteți urmări și pe Google News

Pentru Iohannis, este clar că nu poate exista o Românie în care șeful statului să fie complet subordonat ministrului Justiției.

„Avem un nou superministru al Justiţiei care decide şi preşedintele execută?! Fără să se ţină seama de avizul CSM?! De unde vine următoarea întrebare: ce mai este CSM? Cum poate CSM să-şi îndeplinească rolul principal pe care îl are, conform Constituţiei, de garantare a independenţei Justiţiei, dacă CSM nici nu mai contează în procedura de demitere a unui procuror, unui procuror-şef. Iată întrebări la care, încet, încet trebuie să înceapă să răspundă şi unii, şi alţii. Sunt întrebări care trebuie să primească un răspuns după o dezbatere publică, clară, sănătoasă, extinsă şi eu sunt dispus să pun aceste întrebări într-o dezbatere publică şi românii trebuie să aibă încredere că aceasta este o luptă dreaptă”, a spus preşedintele.