Timișoara a lansat StartUp - prima parte din programul cultural în vederea statutului de Capitală Culturală Europeană

Timișoara a lansat StartUp - prima parte din programul cultural în vederea statutului de Capitală Culturală Europeană

Timișoara se pregăteste să devină Capitală Culturală Europeană peste patru ani. Asociația Timișoara-Capitală Culturală Europeană a prezentat, luni, Programul cultural al etapei de StartUp (2017-2018), care face parte din strategia de implementare a proiectului TM2021, proiect cu care orașul de pe Bega a surclasat celelalte municipii intrate în cursa natională pentru acest titlu.

”În etapa de StartUp, Asociația Timișoara Capitală Culturală Europeană va consolida legăturile cu societatea civilă, va dezvolta latura culturală a orașului și a regiunii, va sprijini colaborările cu instituțiile de cultură, va deschide noi oportunităti internaționale, care vizează dimensiunea europeană a proiectului TM2021 și va pune bazele dialogului cultural international”, transmite Simona Neumann, directorul executiv al asociației.  

Primul eveniment de amploare organizat de Asociația Timișoara Cpitala Culturală Europeană 2021 va fi un spectacol de circ contemporan.

E vorba de un circ contemporan cu trupa de teatru Circus Cirkor din Suedia, care va avea cinci reprezentanții în Timișoara, la Sala Olimpia, în luna noiembrie, iar complementar acestora, vor fi organizate workshopuri pentru copii și o sesiune de pregătire pentru școala de circ din Timișoara. Pentru elevi eri vor fi două reprezentații gratuite, insă adulții  vor plăti intrarea.    Un alt program interesant care va începe să fie conturat incă din vara aceasta, este Mega Bega, proghram care presupune realizarea mai multor spectacole pe apa canalului care traversează Timișoara.   O altă direcție pe care se va acționa e cea de pregătire a construirii unui unui complex creativ multi-funcțional; al unui centru de resurse culturale pentru dezvoltarea capacitătii și pentru schimburi internaționale. ”Obiectivul pe termen lung al implementării și dezvoltării Programului cultural TM2021 este un sector cultural extrem de profesionist și sensibil la nevoile cetătenilor, cu legături puternice la nivel european, o scenă culturală și creativă mai competitivă și, desigur, poziționarea culturii că pilon de dezvoltare locală durabilă, de către factorii decizionali”, a mai arătat Simona Neumann.     

Ne puteți urmări și pe Google News