Editura Evenimentul si Capital

Terapie UNICĂ de tratare a cancerului, efectuată de către o clinică din Austria

Terapie celulară individuală a clinicii Apeiron.
Autor: | | 0 Comentarii | 2689 Vizualizari

Proiectul Apeiron lui APN401, bazat pe colectarea, stimularea și ulterior re-administrarea de celule ale sistemului imunitar al pacientului, este investigat intr-un studiu de faza I clinic efectuat la un renumit centru medical universitar, în Statele Unite ale Americii.

Compania privată de biotehnologie din Austria -  Apeiron Biologics AG ("Apeiron"), care se ocupă cu dezvoltarea de terapii imunologice impotriva cancerului, a anunţat că un prim pacient a fost tratat ca parte a unui studiu de faza I clinică APN401 - terapie celulară individuală a clinicii Apeiron. Procesul iniţiat se efectuează la Wake Forest Baptist Medical Center (WFBMC), condus de Pierre L. Triozzi, profesor de medicină internă la WFBMC Comprehensive Cancer Center, Carolina de Nord, Statele Unite ale Americii.

Activarea sistemului imunitar

Totul reprezintă o abordare cu totul nouă în sensul sprijinirii capacităţii sistemului imunitar de a lupta cu cancerul.

"Există celule ale sistemului imunitar care împiedică capacitatea lor de a distruge eficient celulele canceroase. Realizarea unei așa-numite blocade de verificare, prin tratarea cu sânge derivat al anumitor celule ale sistemului imunitar, cu o mică interferență de acid ribonucleic, este posibil să reducă la tăcere gena CBL-b, pentru a distruge mai eficient celulele canceroase după re-perfuzie, " a declarat Pierre L. Triozzi. "O astfel de activare a sistemului imunitar ar putea, în principiu, să fie aplicată pentru tratamentul de orice tip de cancer, precum și, de asemenea, în combinație cu alte imunoterapii”.

Hans Loibner, CEO al Apeiron, a comentat, "Proiectul se bazează pe cercetarea inovatoare a fondatorului Apeiron - Josef Penninger, iar acest proces reprezintă  o etapă extrem de importantă pentru Apeiron, deoarece marchează progresul unui alt proiect al nostru de dezvoltare clinică. În același timp, suntem capabili de a demonstra încă o dată că Apeiron are un set remarcabil de capabilităţi pentru a aduce descoperiri revoluționare".

Wake Forest Baptist Medical Center (wakehealth.edu) este un centru medical universitar complet integrat situat în Winston-Salem, NC. Instituția cuprinde Wake Forest Şcoala de Medicină - centru important pentru educație și cercetare medicală.

 

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Sănătate

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate