Teodor Mărieș acuză: Ancheta procurorilor militari privind mineriadele din 1990 bate pasul pe loc!

Teodor Mărieș acuză: Ancheta procurorilor militari privind mineriadele din 1990 bate pasul pe loc!

Președintele Asociației 21 Decembrie 1989, Teodor Mărieș, acuză procurorii de la Secția Parchetelor Militare că tergiversează atât ancheta în dosarul Mineriadelor, cât și în cel al Revoluției. Mâine, membrii delegației Asociației se va întâlni cu procurorii cărora le vor da o copie electronică a dosarului pe care anchetatorii spun că nu-l au!

Secţia Parchetelor Militare (SPM) din cadrul  Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a confirmat  primirea în audienţă a delegaţiei Asociaţiei “21 Decembrie 1989” pentru data de 22 septembrie 2015, orele 10:00, pentru discuții legate atât de Dosarul Mineriadei, cât și de Dosarul Revoluției.

"Au promis și n-au făcut nimic!"

"Este a treia întâlnire pe care o avem la SPM. Discuțiile de până acum, din păcate, nu au dus la deblocarea situației, în sensul că Asociația solicită ca în urma redeschiderii Dosarului Mineriadei - pe baza dispozițiilor CEDO și a infirmării date în dosar de procurorul general Tiberiu Nițu, confirmată de  instanța supremă - procurorii SPM nu au avansat cu nimic în ancheta privind mineradele din 1990. Mai exact perioada infracțională 28 decembrie 1989 - 18 iunie 1990. Nu sunt chemați oamenii la audieri. șeful SPM ne-a promis că, într-un orizont apropiat, vom avea primele puneri sub urmărire în acest dosar. Au trecut 4 luni de la această promisiune și nu s-a intâmplat nimic! Ei invocă faptul că nu au dosarul, că acesta se află la ÎCCJ.", a declarat pentru EVZ Teodor Mărieș.

Ne puteți urmări și pe Google News

"Dosarul Revoluției, în stand-by de când a plecat generalul Voinea din SPM"

"Dosarul Revoluției deși n-a fost închis, zace în nelucrare de la plecarea generalului Dan Voinea din SPM, adică de prin 2008. Avem 6-7 decizii ale CEDO, în care judecătorii Curții atrag atenția statului român că nu se poate vorbi nici de prescriere, nici de amnistie. Ce s-a întâmplat în 1989 sunt fapte contra păcii și omenirii, iar cercetarea lor trebuie finalizată și trebuie trimiși în judecată cei vinovați pentru a se putea face dreptate victimelor", a mai spus Mărieș.

Președintele Asociației 21 Decembrie 1989 a mai arătat că nu va pleca de la Parchetul General până când nu vor primi informații cu privire la cine sunt cei care lucrează la cele două dosare: "Le vom cere componența celor două echipe care investighează Dosarul Revoluției și Dosarul Mineriadei. Mai mult decât atât, Asociația, așa cum a promis la întâlnirea anterioară, va depune mâine la SPM o copie a dosarului Mineriadei în formă electronică.".

După întâlnirea cu procurorii militari, reprezentanții Asociației 21 Decembrie 1989 vor ține o conferință de presă.