Țara cu cea mai ÎMBĂTRÂNITĂ POPULAȚIE din lume, unde sunt dați DISPĂRUȚI 500.000 de vărstnici

Țara cu cea mai ÎMBĂTRÂNITĂ POPULAȚIE din lume, unde sunt dați DISPĂRUȚI 500.000 de vărstnici

Mai mult de 1.300 de persoane dispar, în China, în fiecare zi - 500.000 în fiecare an, susține un nou raport citat de CNN. Persoanele cu vârsta peste 65 de ani reprezintă 80% din cazurile de vârstnici dispăruți, conform Institutului pentru Asistență Socială Zhongmin, din subordinea Ministerului pentru Afaceri Civile de la Beijing.

„Este, evident, un număr uriaș și o problemă socială pe care nu putem s-o ignorăm”, a spus președintele institutului, Wang Zhikun.

Circa 25% din cei dispăruți au fost diagnosticați cu Alzheimer sau demență, în timp ce 72% suferă de un fel de probleme de memorie, conform raportului. Dintre cei care au fost găsiți după ce au fost dați dispăruți, 25% au dispărut din nou, scrie CNN.

Populația Chinei îmbătrânește rapid, din cauza politicii copilului unic, care a fost schimbată, într-un final, anul trecut. În timp ce legea chineză cere ca adulții să aibă grijă de părinții lor, multe persoane vârstnice a cărui copil a murit sau s-a mutat în altă parte rămân fără niciun fel de sprijin la bătrânețe. Problema este extrem de gravă la țară și în orașele mici, pentru că tinerii migrează spre orașele mari sau pe coasta estică mai bogată a Chinei.

Ne puteți urmări și pe Google News

În China trăiesc deha 114 milioane de persoane cu vârsta peste 65 de ani, mult mai mulți decât în orice altă țară dezvoltată, conform unui raport al Băncii Mondiale.

Circa 90 de milioane de persoane este de așteptat să iasă la pensie în următoarele trei decenii.

Până în 2030, guvernul a avertizat că China va avea cea mai bătrână țară de pe Glob, cu peste 400 de milioane de oameni cu vârsta pe 60 de ani. În Asia, în general, aceasta este o problemă, dar în China cu atât mai mult, fiind exacerbată de politica draconică de palnificare familială.

Din această cauză, în Asia, cheltuielile de sănătate vor crește până la 20 de trilioane de dolari până în 2030, avertizau, în august, Centrul pentru Prevenirea Riscurilor Asia Pacific din Singapore.