Tânăra care şi-a fracturat coloana la Red Bull Flugtag, operată. Medicii sunt optimişti

Tânăra care şi-a fracturat coloana la Red Bull Flugtag, operată. Medicii sunt optimişti

Femeia care şi-a fracturat coloana la Red Bull Flugtag a fost operată astăzi. "Medicii au reuşit să fixeze vertebrele fracturate şi să decomprime măduva spinării, dar au constatat că la impactul cu apa s-au rupt nişte ligamente şi că există o leziune la nivelul părţii terminale a măduvei spinării", a declarat purtătorul de cuvânt al Spitalului Universitar de Urgenţă Bucureşti, Bogdan Popescu.

Potrivit acestuia, pacienta ar putea scăpa fără sechele după o perioadă de recuperare, arată Mediafax. Înainte de intervenţia chirurgicală, medicii erau extrem de rezervaţi, aceştia temându-se că femeia ar putea paraliza. Concurenta la ediţia Flugtag, în vârstă de 26 de ani, s-a accidentat ieri, după ce s-a aruncat de la o înălţime de şase metri în Dâmboviţa, cu o maşinărie în formă de pian. În urma săriturii, aceasta s-a lovit puternic la spate, iar în urma impactului şi-a fracturat coloana.

Bilanţul competiţiei: O tânără cu fractură şi un bărbat cu capul spart.

"Două persoane au fost rănite în cazul competiţiei din Capitală. Un bărbat care avea traumatism cranio-cerebral minor şi traumatism de coloană cervicală a refuzat internarea, fiindu-i montat un colier cervical", a mai spus Bogdan Popescu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Fiecare dintre tinerii care au participat la acest eveniment au semnat o declaraţie pe propria răspundere. Tânăra accidentată purta echipament de protecţie, o regulă obligatorie pentru toţi concurenţii, format din vestă de salvare şi cască.

Video de la cea de-a treia ediţie a Red Bull Flugtag, AICI Citiţi şi:

  • Ţepeş a fost cel mai bun săritor în apele Dâmboviţei