Studiu: Rețelele de socializare contribuie la creșterea ratei divorțurilor în Palestina

Studiu: Rețelele de socializare contribuie la creșterea ratei divorțurilor în Palestina

Organizaţiile care monitorizează căsătoriile între palestinieni au descoperit recent că utilizarea nepotrivită a reţelelor de socializare a fost principala cauză a creşterii ratei divorţurilor în Fâşia Gaza şi Cisiordania.

Un raport anual realizat de instanţele de judecată în Teritoriile Palestiniene arată că în 2013 s-a înregistrat o creştere semnificativă a ratei divorţurilor, scrie Xinhua, citată de Agerpres.

„Rata divorţurilor în Teritoriile Palestiniene a crescut cu 20% în 2013, comparativ cu 16% în 2012”, se arată în raport, subliniind că „mare parte a cazurilor de divorţ sunt în rândul cuplurilor tinere”.

Yousef Idies, şeful judecătorilor în Teritoriile Palestiniene, a declarat agenţiei Xinhua că în general motivul care stă la baza divorţurilor în Fâşia Gaza şi Cisiordonia „este condiţia financiară slabă, care conduce la diviziuni şi mai mari între neveste şi soţii lor”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Însă studiile de anul trecut au arătat că multe dispute şi diferenţe în familiile palestiniene au fost cauzate de utilizarea nepotrivită a reţelei Facebook, care a condus la o creştere dramatică a divorţurilor”, a declarat Idies, adăugând că sporirea popularităţii site-urilor de socializare a cauzat neîncredere şi gelozie între neveste şi soţii lor.