Şova îi dă o treime din PORTUL CONSTANŢA lui RADU MAZĂRE

Şova îi dă o treime din PORTUL CONSTANŢA lui RADU MAZĂRE

Dan Şova, ministrul Transporturilor, a anunţat că Guvernul vrea să crească numărul acţiunilor deţinute de Primăria Constanţa la Portul Maritim Constanţa până la 33%.

Ulterior, Ministerul Transporturilor va deţine 33% din acţiunile Portului, iar un pachet de 14% va fi tranzacţionat pe bursă. În acest fel, Portul va deveni companie publică.

"Miercuri am avut o întâlnire cu reprezentanţii celor care au protestat. Le-am spus exact intenţiile pe care le am şi pe care le avem ca Guvern. În acest moment, Ministerul Transporturilor are 60% în administraţia Portului Maritim Constanţa, Primăria Constanţa are 20% şi Fondul Proprietatea are 20%", a spus Şova ieri seară la Antena3, citat de Hotnews.

Potrivit lui Şova, intenţia Guvernului este de a creşte pachetul de acţiuni al Primăriei Constanţa la 33%, Executivul cedând o parte din acţiunile pe care le deţine. Ulterior, un procent de 14% va fi listat la bursă.

Ne puteți urmări și pe Google News

Noua structură a acţionariatului ar urma să arate astfel, potrivit lui Şova: "Ministerul Transporturilor - 33%, Primăria Constanţa - 33%, 14% scos pe bursă şi 20% Fondul Proprietatea".

"Prin scoaterea pe bursă a 14%, transformăm Portul Constanţa în companie publică", a mai spus el.

Săptămâna aceasta circa 600 de reprezentanţi ai Federaţiei Naţionale a Sindicatelor Portuare Constanţa au protestat la Ministerul Transporturilor, faţă de trecerea Portului Constanţa la consiliul local. Sindicaliştii s-au opus de asemenea listării la bursă a autorităţii portuare - Compania Naţională "Administraţia Porturilor Maritime" SA Constanţa.

Ei au spus că, dacă Portul Constanţa va fi transferat la consiliul local şi autoritatea portuară va fi listată la bursă, va fi oprită activitatea în port.