Situaţie dezastruoasă la Spitalul CFR Constanţa:"Ne primim leafa pe suferinţa oamenilor"

Situaţie dezastruoasă la Spitalul CFR Constanţa:"Ne primim leafa pe suferinţa oamenilor"

Din perioada iunie - iulie, Spitalul CFR Constanţa a pierdut planul de eşalonare a datoriilor către ANAF. La peste 3 milioane lei a ajuns suma datorată, iar conducerea instituţiei susţine că lucrurile nu merg în direcţia potrivită, informează publicaţia Cuget Liber.

„Acum câteva luni am reuşit să mai achităm din datoriile către ANAF, dar am făcut mari datorii către furnizori. Când am început să achităm din nou către aceştia, am rămas iarăşi în urmă faţă de ceilalţi. Problema cea mai mare sunt dobânzile şi penalităţile către ambele părţi care efectiv ne sufocă. Adresabilitatea pacienţilor este în continuare scăzută, având în vedere că de la contractul cu Casa care prevede 340 de pacienţi, noi abia ajungem la 300 pe lună.Momentan, avem bani pentru a achita salariile medicilor, însă suntem totuşi un spital cu specific de chirurgie gastrointestinală şi acest lucru presupune costuri destul de mari. La rectificarea de buget nu am mai primit nici un ban, tocmai pentru că nu ne-am îndeplinit contractul cu Casa.Eu am propus un plan de restructurare care cuprinde părăsirea portului şi strămutarea activităţii în celelalte două clădiri ale spitalului, însă cine a trebuit să accepte nu a acceptat”, a precizat dr. Dorel Oprea, managerul Spitalului CFR Constanţa.

Nici celelalte cadre medicale nu văd cu ochi buni situaţia spitalului şi nici întoarcerea instituţiei la Ministerul Transporturilor.

„Am ajuns să plătim noi, ca medici, până şi pentru mânuşile folosite în spital sau la operaţii, pansamente, soluţii perfuzabile sau dezinfectantele.Am ajuns să ne bucurăm că avem pacienţi care trebuie operaţi. E groaznic dacă ne gândim că ne primim leafa pe suferinţa oamenilor. Nimeni nu se gândeşte la anii de pregătire şi de muncă, am ajuns să fim plimbaţi şi mutaţi de la un minister la altul degeaba”, ne-a spus un cadru medical.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un altul susţine că doar cu ajutorul sponsorilor s-au mai putut face oarece schimbări la nivelul spitalului, şi acestea doar pe jumătate.„Am avut ceva sponsorizări şi s-a refăcut acoperişul, dar vede toată lumea cum arată pereţii şi care sunt condiţiile. Nu putem să dăm la nesfârşit cu var peste pereţii care se dezintegrează şi să ne facem că e totul ok”, a spus medicul.

Cel mai grav este că, din cei 300 de pacienţi internaţi în spital, 40% suferă de cancer digestiv şi necesită intervenţii chirurgicale şi spitalizare de lungă durată, deci condiţii umane de tratament.

Cu toate acestea, ei spun că aleg acest spital pentru că nu oferă „atenţii” cadrelor medicale.

„Am fost operată de cancer de două ori la dr. Oprea şi niciodată nu am fost în situaţia în care să nu aibă grijă de mine, de la doctori la asistente.Aici nu te lasă să mori cu zile şi nici nu trebuie să le îndeşi buzunarele cu «atenţii» ca să te trateze cum trebuie”, ne-a declarat o pacientă de 57 de ani, internată în spital.