Editura Evenimentul si Capital

Senatorii juriști au votat grațierea faptelor de corupție. Vor urma proteste de stradă?

Șerban Nicolae
Autor: | | 10 Comentarii | 4191 Vizualizari

Majoritatea PSD din Comisia juridică a Senatului a votat, astăzi, grațierea faptelor de corupție - luare de mită, dare de mită, trafic de influență, adoptând propunerea formulată de senatorul PSD, Șerban Nicolae, dar și de senatorul PMP, Traian Băsescu.

 UPDATE Senatorul PMP Traian Băsescu a declarat că prin amendamentele propuse la proiectul legii graţierii a făcut ''o coaliţie cu propria sa conştiinţă''.

"Nu am făcut o coaliţie cu PSD. Eu am făcut o coaliţie cu conştiinţa mea. Dacă vă uitaţi pe toate televiziunile, oricine are probleme şi iese la un televizor primul lucru pe care îl spune este 'Băsescu m-a băgat la puşcărie'. Conştiinţa de politician. Nu e adevărat - nu am băgat pe nimeni la puşcărie, dar dacă vă uitaţi pe orice post de televiziune eu sunt cel care i-am băgat în puşcărie. Cred că este un moment în care am obligaţia să încerc să fac ceva pentru ei chiar dacă nu am băgat pe nimeni în puşcărie", a precizat Băsescu, după şedinţa Comisiei juridice de astăzi.

Au fost 5 voturi „pentru” de la PSD și trei împotrivă. 

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Comisia juridică a Senatului a reluat, astăzi, dezbaterile pe marginea proiectului de lege al graţierii, după ce săptămâna trecută au adoptat o serie de amendamente, printre care graţierea pedepselor de până în trei ani, scăderea a trei ani din pedeapsa de până în zece ani, înjumătăţirea pedepselor femeilor însărcinate şi graţierea integrală a pedepselor persoanelor care au împlinit 70 de ani. 

"Luarea de mită am propus-o pentru graţiere având în vedere că se face eventuala graţiere cu plata prejudiciului şi având în vedere că nu discutăm de recidivişti. (...) Până la ultima lege a finanţării campaniilor electorale, toate partidele pot fi acuzate, aşa cum s-a şi întâmplat cu foarte mulţi oameni, şi de luare de mită şi de abuz în serviciu, lucruri pe care se cam merge. Eu sunt de acord să fie pedepsiţi cei care au dus banii acasă. Şi trebuie pedepsiţi. Banii ăştia s-au dus în geci, în umbrele, pentru că aşa au funcţionat lucrurile în realitate. Dacă ne facem acum că au venit fecioarele Maria, neprihănite, şi Parchetele noastre pleacă pe această linie, asta a creat o atmosferă de supunere a clasei politice, dacă observaţi. Toţi oamenii politici care au trecut prin campanii, cu excepţia ultimei campanii, din 2016, pe noua lege - şi aici mă refer şi la oamenii politici şi la partidele care au trecut prin alegerile din 2014, au aceste probleme", a spus senatorul PMP, Traian Băsescu, la dezbaterea în Comisia juridică a Senatului pe marginea legii graţierii.

El a susţinut că trebuie să existe un moment zero, care se poate face doar printr-o graţiere.

Pagina 1 din 2Loading...

Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi

Articole salvate