Şeful CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, declarat definitiv în incompatibilitate. Consecinţa: pierde mandatul de ales!

Şeful CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, declarat definitiv în incompatibilitate. Consecinţa: pierde mandatul de ales!

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis miercuri definitiv că preşedintele suspendat al Consiliului Judeţean Hunedoara, Mircea Moloţ, s-a aflat în stare de incompatibilitate.

Instanţa supremă i-a respins recursul lui Mircea Moloţ şi a menţinut decizia Curţii de Apel Alba-Iulia din 20 februarie 2013, prin care Mircea Moloţ a fost declarat incompatibil, potrivit Agerpres.

  • În urma acestei decizii, Mircea Moloţ îşi va pierde mandatul şi nu va mai avea voie să mai ocupe o funcţie publică pe o perioadă de 3 ani.

În prezent, Mircea Moloţ este suspendat din funcţia de preşedinte al CJ Hunedoara, după ce a fost pus sub acuzare de DNA pentru fapte de corupţie, el fiind cercetat în arest la domiciliu.

Potrivit ANI, Ioan Mircea Moloţ s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 26 septembrie 2008 - 30 ianuarie 2009, deoarece a deţinut, simultan, atât funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Hunedoara, cât şi pe cea de preşedinte al Adunărilor Generale ale Acţionarilor, respectiv reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local la SC Drumuri şi Poduri SA Deva.

Ne puteți urmări și pe Google News

Conform prevederilor art. 87, alin. 1), lit. e) şi lit. f) din Legea nr. 161/2003, ''funcţia de (...) preşedinte şi vicepreşedinte al consiliului judeţean este incompatibilă cu: (...) funcţia de preşedinte sau de secretar al adunărilor generale ale acţionarilor sau asociaţilor la o societate comercială, respectiv funcţia de reprezentant al unităţii administrativ-teritoriale în adunările generale ale societăţilor comerciale de interes local sau de reprezentant al statului în adunarea generală a unei societăţi comerciale de interes naţional''.

Persoana faţă de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcţie sau o demnitate publică, cu excepţia celor electorale, pe o perioadă de 3 ani.